skoljobb.se

Timanställda fritidsledare till Ung Fritid

Regioner
Utgår

2021-10-20

Ansök nu

Timanställda fritidsledare till Ung Fritid

En dag på jobbet

Som timvikarierande fritidsledare på Ung fritid bokas du in på arbetspass i våra verksamheter. Din uppgift är att coacha och inspirera ungdomar till aktivitet, utveckling och icke-formellt lärande. Det innebär exempelvis att du vägleder ungdomar till att starta upp aktivitetsgrupper och att du finns till som ett stöd. I din roll arbetar du aktivt med ständiga förbättringar och lägger extra fokus på att verka för att skapa en jämlik verksamhet och förutsättningar för ungdomsdelaktighet och ungdomsproducerad verksamhet. Som timanställd är du tillgänglig att vid behov arbeta på alla Ung fritids öppna fritidsverksamheter, så som fritidsgårdar och en verksamhet vi har i samarbete med biblioteket. Där arbetar personalen tillsammans på ett kombinerat ungdomsbibliotek och mötesplats, där ordet står i centrum. 

Ditt arbete sträcker sig utanför verksamheternas gränser och du bidrar även till att genomföra gemensamma arrangemang som främjar ungdomars intressen.
Arbetstiden är förlagd till framför allt eftermiddag, kväll och helg. Dagtid kan även förekomma.

Vem är du?

Krav:
- Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
- Du ska ha en genuint intresse för ungdomar och deras fritid

Meriterande:
- Coachande arbete med ungdomar
- Erfarenhet av att leda ungdomsgrupper

Vidare är det meriterande om du har specialkunskaper inom: sociala medier, musikproduktion, studioteknik, data, teater, dans, idrotter och dylikt som efterfrågas för att möta upp mot ungdomars behov. Likväl är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av exempelvis att bidra till att bygga upp en jämlik och inkluderande verksamhet för ungdomar.

Det är även önskvärt att du har B-Körkort till manuellt växlad bil.
Personliga egenskaper:
- Som person är du utåtriktad, inkännande och gränssättande.
- Du bidrar till nytänkande i ungdomsverksamhet genom att vara initiativtagande och följa upp.
- Du är inspirerande och kreativ.
- Du är delaktig och bidrar till att uppfylla gemensamma mål och uppdrag.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Utöver möjligheten att stödja ungdomar till en meningsfull fritid får du i Södertälje kommun även en arbetsgivare som jobbar förebyggande mot sjukskrivningar och för en bra arbetsmiljö. Vi erbjuder bland annat friskvårdspeng.

Välkommen till oss!

Kultur- och fritidskontoret ska bedriva verksamhet som ger alla Södertäljebor möjlighet att uppleva, lära och agera inom områdena kultur, fritid och idrott. Genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett rikt kultur-, fritids- och idrottsliv bidrar vi till hög livskvalitet och folkhälsa för våra medborgare och till att öka Södertäljes attraktionskraft.
Vår vision är att Södertälje år 2020 är en av Sveriges främsta kultur- fritid- och idrottsstäder, som attraherar såväl boende, som inflyttare och besökare. Södertälje lockar särskilt med sina innovativa satsningar på barns och ungas skapande fritid och deltagande i kultur- och idrottslivet. Vägarna är öppna i kontrasternas stad.
Vill du vara med där din insats gör skillnad? Drivs du också av lusten att förändra framtiden? Vill du ge unga chansen att växa?
Ung Fritid ger unga i Södertälje förutsättningar och möjlighet till personlig utveckling genom en meningsfull och lärorik fritid. I Södertälje kommun finns det 8 mötesplatser med en verksamhet som främjar ungas delaktighet genom att de kan påverka och skapa mötesplatsens inriktning. Mötesplatserna för unga drivs även i samverkan med andra engagerade aktörer för att ta tillvara skilda sektorers kompetens, erfarenhet och för att främja nytänkande.
Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.
Vi söker ett antal timanställda med tillsättning enligt överenskommelse. Det kommer att krävas att du kan uppvisa dokumenterad utbildning och erfarenhet.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Timanställda fritidsledare till Ung Fritid

Södertälje kommun - Utbildningskontoret