skoljobb.se

logo

Timvikarier till Bemanningsenheten för förskolor och skolor

Företag Tyresö kommun
Regioner
Utgår

2024-03-15

Ansök nu

Timvikarier till Bemanningsenheten för förskolor och skolor

Vem trivs hos oss?

Som timvikarie i Tyresö kommuns Bemanningsenhet för förskolor, fritidshem och anpassad grundskola är du en värdefull tillgång för verksamheten och för våra barn. I Tyresö ser vi förskolor och skolor som en viktig framgångsfaktor för barns lärande. Vår gemensamma värdegrund ger utrymme för trygghet, glädje och utveckling.

Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med goda kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar. Det passar dig att arbeta flexibelt och du har barnens bästa för ögonen. 

Om tjänsten

Vi söker vikarier till Bemanningsenheten som bemannar Tyresös samtliga kommunala förskolor, fritidshem och anpassad grundskola. Bemanningsenheten består av olika pooler, en för förskola, en för fritidshem och en för anpassad grundskola. Våra vikarier arbetar antingen i en eller flera av poolerna. I din ansökan vill vi att du beskriver var du passar bäst och varför.

Som vikarie får du möjlighet att se och delta i olika barngrupper och vara tillgänglig för arbete de dagar och tider du kan utifrån våra 34 verksamheters behov. Arbetet på förskolan, fritidshem och anpassad grundskola innebär att skapa en trygg miljö för våra barn.

TIMVIKARIE FÖRSKOLA
I våra förskolor arbetar du tillsammans med ordinarie personal med barn i åldrarna 1-5 år. På förskolan är du bland annat behjälplig vid måltider, andra rutinsituationer samt medverkar i den pedagogiska verksamheten vid lek, utforskande och lärande tillsammans med barnen.

TIMVIKARIE FRITIDSHEM
På våra fritidshem arbetar du tillsammans med ordinarie personal med elever i åldrarna 6-12 år. På fritidshemmen har du hand om eleverna före och efter ordinarie skoltid samt är behjälplig under lektionstid. Fokus ligger vanligtvis på att träna socialt samspel genom kreativa aktiviteter, lek och idrott.

TIMVIKARIE ANPASSAD GRUNDSKOLA
På anpassad grundskola har vi hög lärartäthet och du arbetar tillsammans med ordinarie lärare och elevassistenter i ett team med elever i åldrarna 7-15 år. Undervisningen är anpassad efter elevernas behov oavsett funktionsnivå. Du är med elevgruppen under skoldagens alla moment och finns som ett stöd under lektioner, vid raster samt under dagens måltider och fritids.

GEMENSAMT FÖR ALLA OMRÅDEN
En viktig del i arbetet är att skapa relationer med barn/elever, lärare och pedagoger. Att vara nyfiken, att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjlighet till lärande. både inom- och utomhus. Uppdraget handlar alltid om att vara en vuxen förebild.

Bemanningsenheten är ett utmärkt skyltfönster ut mot förskolorna och fritidshemmen i Tyresö för dig som i framtiden söker en mer långvarig anställning som pedagog i Tyresö kommun.

Vem är du?
Vi söker dig som har gymnasieutbildning och ett genuint intresse av att arbeta med barn och elever. Som vikarie är det viktigt att du har personlig mognad och integritet och att du i ditt uppdrag är en god, vuxen förebild samt att du stöttar och vägleder barnen och eleverna under deras dagar. Förmågan att ta initiativ, kommunicera och lösa problem är särskilt användbara egenskaper när du jobbar som timvikarie.

Du har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider, arbetsuppgifter och nya arbetsgrupper eftersom arbetet kan innebära att du bokas på en skola eller förskola med kort varsel. Hög anpassningsförmåga och lyhördhet är en förutsättning för att snabbt sätta sig in i nya miljöer och därmed kunna bidra till en fungerande verksamhet. Det är viktigt att du är ansvarsfull, initiativtagande, empatisk och har lätt att bygga relationer, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser när det behövs. Har du dessutom relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet är det meriterande. Det är också meriterande om du har arbetat som till exempel idrottstränare, inom lägerverksamhet eller läxhjälp, men det är inget krav.

Eftersom svenska är det gemensamma arbetsspråket i våra verksamheter behöver du behärska språket för att kunna kommunicera med kollegor och barn, både muntligt och skriftligt.

Om du blir erbjuden en anställning hos oss förväntas du kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret för förskola och skola. Därför är det bra att redan nu beställa ett sådant intyg från polisen hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Som vikarie hos oss arbetar man främst under skolterminerna. Vi har begränsat med arbetstillfällen under alla lov.

Välkommen med din ansökan

Vill du bli timvikarie hos oss på Bemanningsenheten? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag 15 mars 2024. Vi tar endast emot din ansökan via tyreso.se/lediga jobb.

Vill du läsa mer om hur det är att arbeta som timvikarie i Tyresö förskolor, fritidshem och anpassad grundskola kan du läsa mer här.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på Bemanningsenheten på vår mejl bemanningsenheten@tyreso.se eller på 08-578 288 00.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan – från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

logo
Timvikarier till Bemanningsenheten för förskolor och skolor

Tyresö kommun