skoljobb.se

Timvikarier till El Sistema i Södertälje

Ansök nu

Timvikarier till El Sistema i Södertälje

El Sistema är en modell för inkluderande orkesterskola som nu finns i ett 60-tal länder. Här i Södertälje arbetar 12 pedagoger med gruppundervisning på symfoniorkesterns instrument. Vår verksamhet omfattar drygt 400 barn från förskoleklass och uppåt. I dagsläget arbetar vi i tre områden i Södertälje - Västergård, Saltskog och Hovsjö där vi också har egna lokaler och kontor.
För att trivas hos oss behöver du vara utåtriktad och tycka om att jobba med barn, ha en vilja och förmåga att stödja ett idéburet konstnärskap och sätta verksamheten i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer till våra lokaler i Hovsjö på förmiddagen och stämmer av dagens arbete med kollegorna. På eftermiddagen är du verksam som pedagog på grupplektioner med elever i åldrarna 8 – 18 år, senare är du med när orkestrarna repeterar.
Du kan få i uppdrag  att stötta vid familjekvällar, konserter och projekt. Arbetstiden är generellt förlagd till tisdag, onsdag, torsdag mellan 10:00 – 18:30, ibland senare. Ibland helger och lov. 

Vem är du?

Personliga egenskaper:
- Du är en stabil, modig, kommunikativ och lösningsorienterad person som är engagerad i frågor kring elevers lärande och utbildningens samt kulturens roll för samhällets utveckling. 
- Du har ett förhållningssätt med tro på elevers delaktighet och bred stilkännedom. 
- Du är lyhörd inför verksamhetens aktuella behov och hakar på idéer och planering med lätthet.  
- Du har eget driv, är samarbetsinriktad och blir inspirerad av att arbeta i team med kollegor och tycker om att arbeta med barn. 
- Du har en hög grad av ansvarskännande och är van att arbeta både självständigt och i grupp. 

Krav:
- Du har högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som vibedömer som likvärdig, inom musik med något av orkesterinstrumenten som huvudinstrument. 
- Du har mycket goda kunskaper i svenska och/eller engelska i både tal och skrift.

Meriterande:
- Erfarenhet av undervisning av barn och unga i åldrarna 5- 20 år,
 
- Erfarenhet, kunskap och metodik att arbeta med större grupper,
- Erfarenhet av El Sistema-verksamhet eller liknande, 
- Kunskaper inom pianoackompanjemang, dirigering, arrangering och komposition, 
- B-körkort

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande arbetsplats tillsammans med kompetenta kollegor i en spännande kommun där orkesterverksamheten prioriteras. Utöver möjligheten att stödja barn/ungdomar till en meningsfull fritid får du i Södertälje kommun även en arbetsgivare som jobbar förebyggande mot sjukskrivningar och för en bra arbetsmiljö. Vi erbjuder bland annat friskvårdspeng, utökad föräldraledighet och möjlighet att byta semesterersättning mot extra lediga dagar. 
Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Bakgrundskontroller görs regelbundet på samtliga våra anställda.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Timvikarier till El Sistema i Södertälje

Södertälje kommun - Utbildningskontoret