skoljobb.se

Timvikarier till Lärcentrum Anstalterna Kolmården och Skenäs

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2019-02-04

Ansök nu

Timvikarier till Lärcentrum Anstalterna Kolmården och Skenäs

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. 

Anstalterna Kolmården och Skenäs ligger utanför Norrköping. Kolmården är en anstalt med 120 platser och Skenäs är en anstalt med drygt 60 platser, båda i säkerhetsklass 3. 

Just nu söker vi vikarier i form av handledare till lärcentrum för våra intagna. Det handlar om vikarieinsatser om minst halvdagar då ordinarie lärare deltar i utbildning, är sjuka eller har semester. Behovet varierar från enstaka dagar till längre perioder. Under semesterperioden juni-augusti finns det behov av heltidstjänstgöring.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). 

Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. 

Som handledare inom Kriminalvårdens vuxenutbildning motiverar och stödjer du alla studerande på Lärcentrum i deras studier. I ditt uppdrag har du kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med personal på den lokala anstalten. 

Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

Kvalifikationer

I din roll som handledare inom vuxenutbildningen behöver du ha vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt. 

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav 
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• God förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt. 
• God datorvana. 

Meriterande
• Akademisk utbildning inom pedagogik eller beteendevetenskap alternativt annan eftergymnasial utbildning som bedöms relevant.
• Erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-04
Referensnummer: A840768
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Timlön 
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Karina Margenberg
Rektor Region Öst
0728-62 65 79 

Fackliga företrädare

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein 
SEKO
077-22 80 800

Björn Andersson 
OFR/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. 

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Timvikarier till Lärcentrum Anstalterna Kolmården och Skenäs

Kriminalvården