skoljobb.se

Trä- och metallslöjdlärare åk 3-9, Ronnaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-27

Ansök nu

Trä- och metallslöjdlärare åk 3-9, Ronnaskolan

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du, tillsammans med en kollega, ansvarar för slöjdundervisningen för åk 3–9. Kvalitet och studiero är något vi värdesätter och för att stödja er i detta sker slöjdundervisningen i halvklass. Vår förhoppning är att ni tillsammans skapar en undervisning som präglas av kreativitet, variation som leder till ökad lust för ämnet samt stärker samarbetet med övriga kollegor som grund för ett ämnesövergripande arbetssätt. 
Tjänsten innebär också att du bidrar till Ronnaskolans utveckling i arbetslag och ämneslag, samt att du finns tillgänglig för våra underbara elever. Du kommer inte att ha mentorsansvar, då vi har stormentorer på högstadiet och jobbar med klasslärar-/mentorsskap F-6, men vi förväntar oss att du tar ansvar för elevernas hela studiesituation.


Vem är du?

Vi söker dig som:
- har en genomtänkt kunskaps- och elevsyn
- ser eleverna på grupp- och individnivå och anpassar din undervisning utifrån elevernas behov och förutsättningar
- är intresserad av att arbeta med olika arbetssätt och metoder och samarbeta med andra lärare i och utanför klassrummet
- ser vikten av att hålla värdegrundsarbetet levande genom hela skoldagen, varje skoldag


Personliga egenskaper:
- Du är samarbetsorienterad och ser vikten av att driva skolans utveckling tillsammans med andra kollegor
- Du ser kvalitet i undervisningen som ett krav för god måluppfyllelse och ser därför till att din undervisning är målstyrd, utmanande och har en innehållslig och metodologisk variation
- Du har förmågan att på ett varierat sätt följa och bedöma elevens utveckling av kunskaper och förmågor, och i samarbete med eleven utveckla dessa
- Du har förmågan att leda en grupp på ett sätt som visar att struktur, relation, trygghet, förståelse, sammanhang och ordning ligger i fokus
- Du är strukturerad och organiserad, men har samtidigt förmågan att vara flexibel och beredd på de vändningar som det dagliga arbetet i skolans värld många gånger innebär

Krav:
- Du har examen med lärarlegitimation 
- Du är väl förtrogen med grundskolans läroplan och kursplanerna
- Du är en vitsordat god pedagog
- Du har ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt

Meriterande:
- Du brinner för förändringsarbete
- Du ser vinsten med ett kollegialt samarbete
- Du ser relationer och trygghet som grunden till lärande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

För att du ska få rätt förutsättningar för att utföra ditt arbete på Ronnaskolan och trivas på jobbet erbjuder vi dig arbete med skickliga kollegor, bra stöd i IKT, samarbete med universitet och högskolor samt hög nivå på kompetensutvecklingen inom läraryrket. Vi erbjuder också nyfikna, kunskapstörstande, kreativa och utmanande elever som har höga krav på dig som pedagog och på din undervisning och som är väldigt stolta över sin skola.
Vi erbjuder även ett samarbete i ämnespar/lärarpar, ett tvålärarskap. Det innebär vi arbetar två lärare/klass i åk F–9 i nästan samtliga teoretiska ämnen, dock ej moderna språk. I de praktisk-estetiska ämnena arbetar vi i halvklasser.

Här finns en ledning som sätter eleven i centrum och arbetar med öppna dörrar, stöttar samt ser dig som en viktig pusselbit i det gemensamma arbetet för en lyckad skolgång för våra elever.

- Friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år
- Pedagogisk lunch till ett subventionerat pris
- Kommungemensamma nätverksträffar inom ditt ämne
- Bra förmåner via förmånsportalen


Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Trä- och metallslöjdlärare åk 3-9, Ronnaskolan

Södertälje kommun - Utbildningskontoret