skoljobb.se

Träblåspedagog

Företag Forshaga Kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-28

Ansök nu

Träblåspedagog

Forshaga kommun, två mil norr om Karlstad, har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Forshaga kommun vill medverka till att ge en bra service och ett brett kultur- och fritidsutbud både till dig som är kommuninvånare och till dig som besöker vår kommun. Vår ambition är att alla ska ha tillgång till god kultur och en meningsfull fritid.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet.

Vi vill erbjuda utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att våra medarbetare vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har man tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter för att ge en bra balans mellan jobb och fritid.

Beskrivning
Kulturskolan i Forshaga har en levande och utåtriktad verksamhet med ca 320 elever. Vi erbjuder undervisning i trä- och bleckblås, stråk, slagverk, sång, musikterapi, dans, konst, piano och gitarr. Kulturskolan har en nära samverkan med grundskolorna i kommunen och ger orkesterklasser varje vecka på lågstadiet.

Kulturskolan är i ett spännande utvecklingsskede och du som blivande medarbetare behöver välkomna förändringar och vara positiv till att prova nya metoder för att bland annat nå fler och nya barn och ungdomar till Kulturskolan.

Nu söker vi en ny kollega i arbetslaget som kan undervisa i saxofon, klarinett, blockflöjt samt tvärflöjt. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet, men det är inget krav. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår instrumentundervisning med enskilda elever samt gruppundervisning. I arbetet ingår också att tillsammans med eleverna genomföra konserter och arbeta i andra gemensamma projekt. Ditt mål är att stärka såväl elevens individuella utveckling som gruppers utveckling. 

Som pedagog är du entusiasmerande, empatisk och duktig på att skapa och behålla goda relationer. Du är bra på att ta tillvara elevernas egna idéer och göra dem delaktiga. Du tar ett stort ansvar för ditt arbete och trivs att arbeta i en dynamisk och kreativ miljö. I arbetet ingår att marknadsföra såväl din egen inriktning som Kulturskolan som helhet.

Schemalagd arbetstid, tjänstgöring på kvällar. Möjlighet till viss undervisning dagtid. Verksamheten arrangerar eller deltar också i enstaka arrangemang som ligger på helger.

Kvalifikationer
Du är legitimerad musiklärare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi önskar att du har genrebredd, god digital kompetens och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Du ska ha insikt om barns olika behov och stor pedagogisk kompetens. Arbetet sker ofta tillsammans med andra och därför krävs samarbetsförmåga vilket också är viktigt för att kunna möta vårdnadshavare, kollegor och andra medarbetare inom kommunen.

Meriterande är om du kan undervisa i ett bi-instrument och/eller annat estetiskt ämne.

Har du språkkunskaper och kan möta våra elever i andra språk än svenska är det en stor tillgång för oss. Detsamma gäller kunskap och erfarenhet av arbete med mångfaldsfrågor och mångkultur.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort och tillgång till bil erfordras då undervisning även förekommer i lokaler belägna på grundskolorna i kommunen.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% med tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens sista dag.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg på vår hemsida. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Dela detta jobb

Träblåspedagog

Forshaga Kommun