skoljobb.se

Transtenskolan i Hallsberg söker NO-lärare, åk 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Transtenskolan i Hallsberg söker NO-lärare, åk 7-9

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Transtenskolan söker nu ytterligare NO-lärare för arbete i årskurs 7-9! Utifrån din behörighet söker vi dig som kan bedriva undervisning i NO-ämnena, eventuellt i kombination med annat ämne.

Transtenskolan är en 7-9 skola med ca 380 elever som nu håller på att växa. Till skolan hör även kommungemensam särskild undervisningsgrupp, Punkten. Vi kommer i och med läsåret 2021/2022 bli femparallelliga i årskurs 8 och 9, och sexparallelliga i år 7. En utveckling som kommer att fortsätta och vi fortsätter att öka i elevantal ett långt tag framöver.

Vill du vara med och utveckla Transtenskolan? Det är en hel del på gång här och vi har ett härligt pedagoggäng som vill utveckla Transtenskolan i fyra olika arbetslag, där även vår kommungemensamma undervisningsgrupp ingår. Under förutsättning att erforderliga beslut tas, kommer vi även att göra extra satsningar på de elever som är nyanlända och behöver extra stöd i sin språkutveckling.

Vi satsar fortsatt på matematik och på att hitta olika former för hur vi kan anpassa undervisningen; vi satsar också stort och intensivt på språkutvecklande arbetssätt inför nästa år, både gällande lektionsinnehåll och bedömningsformer, så att våra elever kan nå högre kunskapsmål.

Till hösten kommer alla lärare att genomgå SKUA-utbildning och all personal kommer också ha avslutat en satsning gällande Tygghetscirken, COS-S.

På Transtenskolan trivs vi som gillar utveckling och teamarbete och som har höga förväntningar både på oss själva och på eleverna.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som lärare ingår det att planera, genomföra, följa upp samt anpassa undervisningen. I uppdraget ingår också ett mentorskap gentemot en grupp elever. Tillsammans med en kollega ansvarar du för en klass. Att planera och genomföra utvecklingssamtal samt dokumentera elevernas lärprocess. Tillsammans med arbetslaget och ämneslaget ansvarar ni tillsammans för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling samt bedriver utvecklingsarbete för både undervisningen och skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad grundskollärare med inriktning grundskolans senare år samt med behörighet att undervisa i NO-ämnena. Har du tidigare erfarenhet som undervisande lärare ser vi det som meriterande.

För att fungera i rollen är du trygg i ditt ledarskap och du är lyhörd samt har en god samarbetsförmåga med såväl elever som föräldrar och kollegor. Då Transtenskolans elever har varsin digitalenhet och att vi bland annat använder oss av en lärplattform i undervisningen samt i kommunikationen med elever och vårdnadshavare, ser vi det som meriterande att du har erfarenhet av ett sådant arbetssätt.

Som person är du är lösningsfokuserad och har förmåga att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov. Du är även lyhörd för dina elevers behov liksom du är engagerad och intresserad av kollegialt samarbete samt skolutvecklingsarbete.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start i augusti. 

Sista ansökningsdag är 2021-06-30.  Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33).

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss all inblandning av rekryteringsföretag eller liknande.  

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner
Helena Carlsén
Rektor, Transtenskolan
0582-68 52 68
helena.carlsen@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Transtenskolan i Hallsberg söker NO-lärare, åk 7-9

Hallsbergs kommun