skoljobb.se

Två elevassistenter till Höglundaskolan

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-07-08

Ansök nu

Två elevassistenter till Höglundaskolan

Välkommen att utvecklas med oss!

Höglundaskolan är en F-6 skola som har drygt 500 glada och kunskapstörstiga elever och cirka 60 engagerade och kompetenta medarbetare som alla tillsammans arbetar utifrån vår vision ”Kunskapsglädje och framtidstro. Vi kan, vi vill, vi vågar”.

Våra elever och /eller deras vårdnadshavare kommer från världens alla delar. Därför är det viktigt att du är kulturmedveten och intresserad av att aktivt arbeta för elevens språkutveckling.

Vår skola som byggdes för 8 år sedan är vackert utformad och de ljusa moderna lokalerna bjuder in till lärande och möten mellan människor. I ett socioekonomiskt tufft område som vårt är det viktigt att skolan andas kunskap och trygghet som grund för att våga och vilja utvecklas. Detta kräver också ett medvetet, målinriktat och tidvis hårt arbete, men den dagliga belöningen från elevernas framgångar och stolthet när de lyckas, gör att vi väljer att jobba på Höglundaskolan.

Ditt uppdrag

Vi söker nu två elevassistenter med kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn med autism och/eller NPF. Som elevassistent arbetar du med en eller flera elever som är i behov av stöd både i skolan och på fritidshemmet. 
 

Det här söker vi hos dig

Arbetet innebär bland annat att vara ett stöd för elever i undervisnings- och rastsituationer samt att vara delaktig i att anpassa och tydliggöra undervisningen utifrån elevernas behov. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare, lärare och pedagogerna på fritidshemmet ingår också i arbetsuppgifterna. I din roll som elevassistent är du tydlig samt har ett genuint intresse för alla elevers lärande och utveckling. Du arbetar förebyggande och stödjer utvecklingen av det pedagogiska arbetet för att möta elevernas behov. Du följer upp och utvärderar insatta åtgärder tillsammans med lärare och speciallärare. Detta innebär också att dokumentera, vilket betyder att du behöver ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

För tjänsten är det viktigt att du har lätt för att skapa relationer, har en god samarbetsförmåga och är en trygg person som är bra på att vara tydlig i kommunikation. Eftersom du kommer att arbeta i ett nära samarbete med dina kollegor krävs det att du lyssnar, kommunicerar och löser uppkomna dilemman på ett konstruktivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 220811

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/517

Kontakt: Teréz Miklos
08-6067920

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-06-08

Sista ansökningsdag:
2022-07-08

Dela detta jobb

Två elevassistenter till Höglundaskolan

Haninge kommun