skoljobb.se

Två lärare fritidshem/fritidspedagog.

Ansök nu

Två lärare fritidshem/fritidspedagog.

Arbetsplatsbeskrivning

Sjöviksskolan är en skola i uppbyggnadsskede. I augusti 2019 flyttade vi in i vårt nya stora skolhus beläget vid Årstaberg.Vi är treparallelliga. Målet är att skolan ska vara en F-9-skola hösten 2022. Vår verksamhet är fördelat i två hus, ett för lågstadiet och ett för mellan- och högstadium. För Sjöviksskolan är praktisk-estetiska ämnen och metoder viktiga och vi hoppas kunna hitta goda samarbeten mellan praktisk-estetiska och teoretiska ämnen i hela vår verksamhet. Vi har sedan skolan startade 2014 satsat mycket på fritidshemmets utveckling. Vi har hög grad av behöriga och legitimerade grundlärare i fritidshem.

Arbetsbeskrivning

Vi är en ung verksamhet vilket många gånger innebär utmaningar och för det behövs förmåga till flexibelt arbete. Många frågor har inte alltid färdiga svar, men då finns också utrymme och möjligheter att påverka. Det vi nu behöver är två erfarna lärare mot fritidshem/fritidspedagog för fortsatt arbete att organisera och leda fritidspedagogisk undervisning på fritidshem under ledning av vår biträdande rektor för fritidshemmet. Du/ni ska ingå i en personalgrupp som fortsätter bygga vår skola. Du ska arbeta och samverka i olika former med eleven i fokus. Du ska vara engagerad och aktiv, ansvara för planering och utvärdering av arbetet tillsammans med dina kollegor. Verksamheten ska vila på LGR 11 och övriga styrdokument för fritidshem/förskoleklass och vi har ett pågående arbete för att finna gott samarbete mellan fritidshemmets verksamhet och skoldelen.

Kvalifikationer

Du behöver vara utbildad lärare i fritidshem eller fritidspedagog med legitimation.

Vi söker fritidshemslärare/fritidspedagoger gärna med längre erfarenhet av fritidshemmets undervisning och verksamhet. Du ska ha goda ledaregenskaper, kunna leda grupper av elever men också få med dig kollegor i utvecklingen av undervisningen. Det är viktigt att du värdesätter trygghet och struktur i elevernas verksamhet och har du erfarenhet av att utveckla rastverksamhet, värdegrundsarbete och relationsbyggande är det meriterande. Vi söker dig som ser möjligheterna som finns att påverka våra elevers framtid.

Du ska ha god samarbetsförmåga, lätt att skapa goda relationer till såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och kunna beskriva och dokumentera verksamheten.

Övrigt

Dela detta jobb

Två lärare fritidshem/fritidspedagog.

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen