skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning
Husbygårdsskolan har fått uppdraget att bygga upp och driva en av Stockholms kommunala grundskolors kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper, CSI. Den första på Järvafältet. Verksamheten kommer att starta i augusti 2019 med ett mindre antal elever i de lägre årskurserna. För att succesivt under de närmsta åren bli en verksamhet för 30 elever i årskurserna 1-9. Uppbyggnadsfasen sker i nära samarbete med grundskoleavdelningen och relevanta samarbetspartner. Verksamheten kommer bedrivas i nyrenoverade, ändamålsenliga lokaler som är avskilda men ändå mitt i Husbygårdsskolan.

Verksamheten har goda möjligheter att bli en kärnfunktion på Järvafältet som erbjuder en kompensatorisk och anpassad lärmiljö samt undervisning för elever med nedsatta kognitiva funktioner. En kärnfunktion som längre fram kanske även kan stötta de kommunala grundskolorna på annat vis än att enbart erbjuda elever en adekvat och anpassad skolgång.

Husbygårdsskolan söker nu två resurspedagoger med huvuduppdraget att stötta eleverna i sitt dagliga lärande. Samt vara delaktig i att bygga upp en kompensatorisk lärmiljö som möter elevernas behov. Två kreativa, lösningsfokuserade och lyhörda resurspedagoger med stor kompetens kring kognitiva teorier, lärmiljöer, förhållningssätt och arbetsmetoder för elever i behov av särskilt stöd.

Arbetsuppgifter
Tjänsterna innebär främst att du arbetar tillsammans med eleverna för att guida och stötta dem under hela skoldagen både under lektioner och i andra sammanhang under hela skoldagen. Tillsammans med lärare, biträdande rektor, elevhälsoteam och handledare kommer du vara med och bygga verksamheten. Det är vi tillsammans som kan göra skillnad!

Vill du vara med och bygga en verksamhet där eleven och elevens behov är i centrum? Vi erbjuder dig en mångkulturell skolmiljö som präglas av engagemang och viljan att göra skillnad. Du kommer utöver ditt nära arbete som stödperson till eleverna vara delaktig i att bygga adekvata lärmiljöer, testa och utvärdera olika undervisningsmetoder, testa och använda olika alternativa verktyg samt använda uppföljningssystem som följer elevernas utveckling. Du stöttar eleverna och hjälper dem lära sig använda alternativa verktyg för att kompensera för nedsatta kognitiva funktioner. I ditt arbete bygger du relationer till eleverna för att kunna möta varje elev utifrån hens behov. Du inspirerar och utmanar eleverna.

Ett professionellt bemötande gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor är en självklarhet.

Kvalifikationer
Vi önskar att du har:

En humanistisk människosyn där barnet och eleven är i centrum.
Utbildning till barnskötare eller fritidspedagog.
Ett lösningsfokuserat förhållningsätt och är kreativ i ditt sätt att möta elevernas behov.
Hög social kompetens som innebär att du kan möta barn och vuxna från olika kulturer och i olika sammanhang.
Stor erfarenhet av att bygga relationer och att du är lojal och uthållig i dina strävanden.
En stor vilja att lära dig och utvecklas utifrån elevernas behov.
Det är viktigt att du tycker om utmaningar och trivs med att ha många bollar i luften.
Erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.
Kunskap om kognitiva funktioner och dess inverkan på elevers lärande och utveckling.
Vi ser det som meriterande om du har dokumenterad specialpedagogisk kompetens.

Tycker du att det låter intressant? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Senast den 2 maj 2019 vill vi ha ditt CV och personliga brev.


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    1 augusti 2019
Antal lediga befattningar    2
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2033

Kontakt    
Magnus Duvnäs/ Rektor, 08 508 45 054
Decirée Jokinen/ Utvecklingsledare elevhälsa, email: deciree.jokinen@stockholm.se
Facklig företrädare    
Hadi Fahimifar/ Lärarförbundet, 08 508 45 062
Pontus Ögren/ Lärarnas Riksförbund, 08 508 45 051
Gerardo Tilliera/ Kommunal, 08 508 45 056
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Två resurspedagoger för elever i behov av särskilt stöd.

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-02

Ansök nu

Dela detta jobb