skoljobb.se

Två speciallärare till Gillbo-Gröndalsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-29

Ansök nu

Två speciallärare till Gillbo-Gröndalsskolan

Vår speciallärare åk F-3 kommer att gå i pension till hösten och vi söker nu hennes efterträdare. Vi söker också en speciallärare åk 7-9 för vårt högstadium.

Undervisningen för Specialläraren F-3 är förlagd vid Gillbo och Gröndalsskolan i Rotebro i Sollentuna. Undervisningen för specialläraren åk 7-9 är förlagd på Gillboskolan. Både Gillbo och Gröndal ligger i ett etablerat villaområde med naturen inpå knuten och ligger på promenadavstånd, 7-8 min, från Rotebro pendeltågsstation. Vi är en kommunal skola som funnits sedan 1909 och har i dagsläget ca 440 elever i år 3-9 på Gillbo och cirka 180 elever F-2 på Gröndal. Vi är organiserad i arbetslag där varje arbetslag har ett övergripande ansvar för de klasser som har sina hemklassrum i det egna huset. Skolan är tvåparallellig.

Vårt fokus är att hela tiden förbättra vår verksamhet och skolan har under de senaste åren fått med digitalisering som ett naturligt inslag i undervisningen som ett pedagogiskt verktyg. Vi satsar på  ´Trygghet och Tillgängligt Lärande´ och arbetar systematiskt med antimobbingsprogrammet Olweus med goda resultat. Vi är sedan fyra år en certifierad Olweus-skola. I vårt tillgänglighetsarbete har vi förutom en gemensam utbildning på skolan, satsat på att varje klassrum har kompensatoriska hjälpmedel för att varje elev ska kunna nå goda resultat utifrån sina egna förutsättningar. Ambitionen vi har är att bli ännu lite bättre i arbetet med att skapa goda förutsättningar för våra elever att lära sig så mycket som möjligt och att nå goda resultat.

Vi vill att du som speciallärare är trygg i dig själv och om Du söker tjänsten till F-3 vill vi gärna att du har kunskaper om läsinlärning, språkutveckling och kunskaper om barns matematiska utveckling förutom ämneskunskaper. Självklart är du självgående men vill gärna samarbeta med andra lärare i uppdraget kring eleven. Till tjänsten som specialllärare på högstadiet vill vi att du har behörighet i svenska och minst ett ämne till. Här är fokus på språk- och begreppsutveckling, studieteknik och förmåga att motivera tonåringar. Vår lärarkår på skolan har en mycket hög grad av behöriga lärare.

Du kommer att ingå i arbetslaget för respektive stadium där lärarlaget och Du samarbetar kring eleverna, allt för att undervisningen ska vara tillgänglig för alla våra elever. Du är med och gör extra anpassningar och upprättar ev. åtgärdsprogram och utvärderingar i samråd med mentor och lärare. Du är också behjälplig med lämpligt undervisningamateria/metoderl när så krävs. Som speciallärare är du också delaktig i skolans Elevhälsoteam (EHT) tillsammans med rektor, bitr. rektorer, psykolog, kurator och speciallärarna för låg-mellan- och högstadiet.

Sollentuna är en kommun med stort fokus på skolan och skolutveckling. Politikerna i kommunen har som mål att Sollentuna ska ha ”Sveriges bästa skola” och vi har kommit en bra bit på väg. Som exempel så har alla ämnesgrupper i kommunen gemensamma träffar ett antal tillfällen under ett läsår. Du kommer då träffa andra speciallärare och specialpedagoger i kommunen. Som nyanställd hos oss, avsett om man som lärare arbetat några år eller inte, så har du en mentor på skolan. Ni bokar in fasta mötestider varje vecka. Våra speciallärare har ferietjänst med 40+5.

Vill du anta utmaningen att vara med och göra undervisningen tillgänglig för alla elever så att de blir väl förberedda för morgondagens samhälle i en trivsam miljö?.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde 12 augusti 2019.  

Välkommen med din ansökan!

Vi kommer att hantera rekryteringen på egen hand och undanber oss kontakt från rekryteringsföretag.

Kontaktpersoner:
Lillin Langebäck 
tfn: +46 08-754 12 51 
mob: +46 08-579 222 05

Dela detta jobb

Två speciallärare till Gillbo-Gröndalsskolan

Sollentuna kommun