skoljobb.se

logo

Undervisningsråd till enheten Metod och planering

Företag Skolverket
Regioner
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Undervisningsråd till enheten Metod och planering

Ref 2023:1437

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Om arbetet

Som undervisningsråd kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga skolutvecklingsinsatser och även medverka i att utveckla avdelningens arbete. I denna roll kommer du vara involverad i arbetet med att samordna avdelningens årsredovisning. En del av arbetet innebär utredande uppgifter inom avgränsade eller mer omfattande delar av enhetens och avdelningens verksamhet. Konkret kan detta innebära att:

 • genomföra utredningar som grund för strategiska beslut

 • genomföra beredningar av nya regeringsuppdrag eller kartläggningar av befintliga aktiviteter

 • ta fram stöd till våra målgrupper för skolutveckling

 • vara stödjande och verka samordnande för övriga enheter på avdelningen samt att granska texter.

Arbetsuppgifterna utförs ibland självständigt och ibland i nära samarbete med såväl övriga medarbetare på enheten som avdelningens medarbetare i stort. Då enheten har ett brett och generellt uppdrag kan andra arbetsuppgifter över tid också bli aktuella.  

Du kan också komma att representera Skolverket externt och kommunicera med olika målgrupper i såväl mindre som större sammanhang. Tjänsten kan innehålla enstaka resor, huvudsakligen inom Sverige.

På enheten kommer du ha 10 kollegor med olika bakgrund och kunskap om olika typer av skolfrågor där era skilda kompetenser kompletterar varandra. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter. 

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen inom samhällsvetenskap, juridik, beteendevetenskap, eller liknande som vi bedömer likvärdig

 • arbetat med kvalificerat utredningsarbete inom området barn och unga

 • kunskap om och erfarenhet av att föra och leda samtal

 • god förståelse för, och erfarenhet av, att arbeta i en politiskt styrd organisation

 • mycket goda kunskaper i Excel

 • mycket god förmåga att uttrycka dig tydligt och lättförståeligt i tal och skrift på svenska.

 Vidare är det meriterande om du har

 • arbetat på huvudmannanivå med skolfrågor eller frågor om barn och unga

 • kunskap om det svenska skolsystemet

 • erfarenhet av arbete med stöd av processer

 • erfarenhet av arbete i statlig verksamhet. 

På Skolverket tror vi att du har goda möjligheter att lyckas i din roll om du besitter personliga egenskaper som förstärker ett gott samarbete och glädjefyllt arbetsklimat. Som person är du lyhörd och utåtriktad med en högt utvecklad ansvarskänsla. Du är analytisk och har god förmåga till strukturellt och strategiskt tänkande. Du kan snabbt överblicka och göra välavvägda avgränsningar inom stora kunskapsområden. Du är kvalitetsmedveten, tycker om att ta dig an nya arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till rådande förutsättningar och behov. Arbetet ställer höga krav på såväl initiativförmåga och flexibilitet som självständighet och integritet samt att du levererar i tid. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dessa personliga egenskaper. 

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Enheten för metod och planering är organisatoriskt placerad på Skolutvecklingsavdelningen och har ett övergripande ansvar för beredning och samordning av både de generella och de riktade skolutvecklingsinsatser Skolverket genomför. Enheten ansvarar också för att, tillsammans med övriga enheter på avdelningen, utveckla avdelningens arbetsmetoder i samtliga skolutvecklingsinsatser. Enheten ansvarar även för att sammanställa och sprida kunskap om resultat av forskning. Omvärldsbevakning av aktuell kunskap om vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet om skolutveckling ingår också i enhetens ansvar. 

Upplysningar och ansökan

Sista ansökningsdag är onsdag den 31 maj. Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen och genomförs innan intervju. 

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Sveriges Lärare), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522.

Kontaktpersoner

Maria Granander Andersson

Tf enhetschef

maria.granander.andersson@skolverket.se

Marie Eriksson

Rekryterare

08-527 333 77

marie.eriksson@skolverket.se

Dela detta jobb

logo
Undervisningsråd till enheten Metod och planering

Skolverket