skoljobb.se

Utbildare inom VVS

Företag Lernia
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-21

Ansök nu

Utbildare inom VVS

Arbetsuppgifter

Lernia Utbildning i Uppsala söker nu en lärare i VVS-teknik med vilja och förmåga att arbeta med människor och som trivs med att arbeta i ett team av medarbetare. Vi söker dig som vill ha ett spännande och intressant arbete med många utmaningar.

Lernia Utbildning erbjuder utbildnings- och matchningstjänster till individer via arbetsförmedlingen, kommuner och myndigheter. Du kommer att utbilda på vår gymnasiala vuxenutbildning där utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskap inför arbete och anställning i branschen. Arbetet kräver god undervisande förmåga. Dina arbetsuppgifter består bland annat i att coacha och motivera deltagarna i deras personliga såväl som kunskapsmässiga utveckling. Du ska ha en god förmåga att skapa bra relationer samt ge deltagarna den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Detta för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt möjligt enligt utbildningens mål.

Du får tillsammans med ditt arbetslag arbeta under stort ansvar med att planera, genomföra och följa upp utbildningar inom området. Tjänsten innebär utbildning i både praktiska och teoretiska moment samt besök på elevens arbetsplatsförlagda utbildning (APL). Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. Arbetet innebär även administration och annat kontorsarbete.

Formell kompetens

Du har lägst gymnasiekompetens från tekniskt program eller motsvarande yrkesbevis som VVS-montör och kunskap om olika, inom yrket förekommande, svetsmetoder. Du som söker är van att arbeta med uppställda mål och vi ser gärna att du har en pedagogisk utbildning.

Din bakgrund

Du har en gedigen och aktuell yrkeserfarenhet från arbete inom VVS-branschen och kunskap att använda ritningar och byggnadsbeskrivningar. Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och intresse för vuxnas lärande. Du ska kunna undervisa både praktiskt och teoretiskt, vana att arbeta med kursmål är meriterande. Arbetet kräver att du är drivande i att utveckla våra utbildningar och för det bör du ha ett bra kontaktnät inom branschen. Att du har god datorvana är en förutsättning då delar av kommunikationen med deltagarna sker via en lärportal på internet.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där rätt inställning är av avgörande betydelse. Det är viktigt att du verkligen brinner för att deltagarna ska lyckas i utbildningen och få ut mesta möjliga av sin tid hos Lernia. Du ska se möjligheter, har mycket god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagande som person. Vi ser gärna att du är utåtriktad, ansvarstagande, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska arbeta för att skapa trivsel och gemenskap samt fungera som mentor för våra deltagare.

Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare, kollegor och chef är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med samarbete. Du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Som person har du även förmåga och vilja att utveckla människor och tillämpa olika pedagogiska metoder. Du är duktig på att samarbeta men även att ta egna beslut samt skapa och vårda kundrelationer.

Eftersom deltagarna har ett individuellt studieupplägg och varierande behov ska du kunna arbeta självständigt och med stor flexibilitet och lösningsfokuserat.  Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning på heltid med placering i Uppsala.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Information

Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök omgående. 
Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta verksamhetschef Shahab Mesbah: shahab.mesbah@lernia.se, tel. 0722-54 72 92.

Du är varmt välkommen med din ansökan till ett arbete och kunskapsföretag, där du har chans till en karriärutveckling tillsammans med våra övriga entusiastiska medarbetare.

Lernia är vägen framåt

Lernia är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag. Vi erbjuder tjänster inom utbildning, bemanning, rekrytering och omställning och finns på fler än 120 orter över hela landet. Lernia gör det möjligt för människor och företag att stärka sin konkurrenskraft genom rätt kompetens. Vi vet att kompetens gör skillnad. Våra värderingar som genomsyrar vårt dagliga arbete är Pålitlighet - Affärsmässighet - Vi är lika och unika. 
Besök gärna www.lernia.se.

Dela detta jobb

Utbildare inom VVS

Lernia