skoljobb.se

logo

Utbildningsförvaltningen söker utvecklingslärare till interima teamet

Ansök nu

Utbildningsförvaltningen söker utvecklingslärare till interima teamet

Om tjänsten

Som interim lärare kommer du bland annat att arbeta med följande uppgifter utifrån behov och efterfrågan: • Stötta, coacha och handleda lärare då behov finns att utveckla ledarskapet i klassrummet. • Vid behov bistå i förändrings- och utvecklingsarbete samt genomföra kompetenshöjande insatser på lärarnivå. • Bidra till och vara delaktig i arbetslags- och skolutveckling • Bistå till utveckling av undervisning i särskilt ämne • Handledning, mentorskap samt stöd till obehöriga lärare • Undervisning under begränsad tid då rekrytering pågår. Uppdragen begränsas till 3 månader. Uppdraget i det interima lärarteamet passar dig som vill utvecklas i din specialistroll. Vi vänder oss till dig som har viljan och engagemanget att bidra till pedagogisk utveckling inom våra skolor. Inom ramen för uppdraget finns det möjligheter att arbeta med specialistdelar. Vi ser därför gärna att du skriver i din ansökan om det är något område som du har utökad kompetens inom och som ligger dig varmt om hjärtat.

Din profil

Du är en initiativtagare med en hög förmåga att fatta egna beslut. Du har lätt för att skapa relationer, är kommunikativ, lyhörd och tycker om att arbeta i grupper. Du trivs i en miljö med flera kontaktytor och rör dig med lätthet på olika nivåer i en organisation. Uppdragen kräver att du har en hög förmåga att planera samt skapa struktur och ordning. Du förutsätts också vara väl förtrogen med aktuella styrdokument och ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi söker dig som är legitimerad lärare med flera års erfarenhet av undervisning. Kanske har du ett försteläraruppdrag eller utvecklingsuppdrag idag? Eftersom uppdragen kräver att man kan förflytta sig är B-körkort och tillgång till bil är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Välkommen in med din ansökan!

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Vi söker nu en legitimerad lärare till Utbildningsförvaltningens Interima team. Teamet består av såväl rektorer som lärare som i nära samarbete arbetar med att coacha, stötta och handleda i våra verksamheter. Syftet med teamet är att bistå med kvalitativa processer för pedagogiskt utvecklingsarbete och bemanning. Målet är att bibehålla, säkerställa och utveckla kvalitén inom undervisningen. Uppdraget är en utvecklingstjänst motsvarande en förstelärartjänst med likvärdig nivå av ersättning. Vi söker företrädesvis lärare med legitimation mot 7-9 inom MA/NO men även andra ämneskombinationer och årskurser är av intresse såsom exempelvis svenska som andraspråk, svenska, engelska eller annan ämneskombination. Inom ramen för uppdraget kommer det interima teamet genomgå en gemensam ledarskapsutbildning som bland annat ger verktyg och strategier för coachande och stöttande uppdrag. Teamet träffas en gång i veckan för att stötta varandra i kollegialt utbyte, diskutera insatser och utvecklingsområden samt fördela uppdrag utifrån verksamheternas behov.

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

logo
Utbildningsförvaltningen söker utvecklingslärare till interima teamet

Växjö kommun