skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. 

Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Arbetsplatsbeskrivning
Solhems Förskolor är en av sju förskolenheter i Spånga-Tensta. Vår enhet ligger i Spånga och består av sex förskolor med totalt 18 avdelningar. Vi är många och detta ser vi som en fördel. Vi strävar efter att ha ett nära samarbete i vår enhet. Vi möts i olika pedagoggrupper över enheten och även i nätverk med andra enheter i och utanför vår stadsdel.

Arbetsbeskrivning
Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans läroplan och övriga styrdokument.

Vår välorganiserade dagstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling. Som förskollärare på Solhems förskolor kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar.

Stadsdelen har ett omfattande introduktionsprogram för nyanställda förskollärare, likaså ett mentorsprogram för nyexaminerade förskollärare under det första arbetsåret.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt

Vi erbjuder arbetskläder för utevistelse, fria pedagogiska måltider och friskvård enlig Stockholm stads riktlinjer. Vi erbjuder bland annat utbildning i NTA (naturvetenskap och teknik för alla), handledning av specialpedagog/förskolepsykolog i arbetet med barn i behov av särskilt stöd.

I Spånga-Tensta vill vi ge dig som nyanställd förskollärare goda förutsättningar att lära känna vår organisation och vårt arbetssätt, som ett led i detta erbjuder vi dig ett introduktionsår. För dig som nyexaminerad förskollärare ligger fokus på Skolverkets fyra kompetensprofiler samt Spånga-Tensta förskolors systematiska kvalitetsarbete. Är du nyanställd förskollärare med yrkeserfarenhet ges en övergripande bild av stadsdelen, vår värdegrund och förskolans arbete.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100

Ort    Spånga
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/5082

Kontakt    
Cathrine Garp, Biträdande förskolechef, 0850841421
Facklig företrädare    
Katharina Lindbäck-Tell, Lärarförbundet, 0850844223

Utforskande förskollärare sökes till Solhems förskolor

Ansök nu

Dela detta jobb