skoljobb.se

Utvecklingsbenägen speciallärare till Maltesholmsskolans grundsärskola

Ansök nu

Utvecklingsbenägen speciallärare till Maltesholmsskolans grundsärskola

Beskrivning

Vi har bestämt oss. Vi ska skapa västerorts absolut bästa grundsärskola, vill du vara med på den resan?Maltesholmsskolan ligger i Hässelby Strand med närhet till naturen. Mälaren och Grimstaskogen ligger bara ett stenkast från skolan. Skolan är en F-6 skola med ca 450 elever. Undervisningen och de olika aktiviteterna i skolan bygger på omväxlande arbetssätt där elevernas olika förmågor lyfts fram vilket skapar möjlighet att bearbeta kunskap på många olika sätt. Alla ämnen är lika viktiga. Vi vill att våra elever ska känna glädje och ha roligt i skolan. Maltesholmsandan kan beskrivas med våra tre honnörsord: Vi har ett relativt låg personalomsättning vilket resulterat i trygga och stabila arbetslag. Vår grundsärskola består idag av 13 elever som läser både ämnesområden och ämnen. Vi sätter elevens behov i fokus och utformar dagen efter devisen trygghet, kontinuitet och förutsägbarhet. Ett lågaffektivt förhållningssätt är en självklarhet för oss i vårt bemötande gentemot eleverna och ser att det bästa lärandet sker genom att låta eleverna lyckas genom skoldagen. Eleverna är indelade i två grupper, blandas under dagens lektioner utifrån de individuella behoven och förutsättningarna. Tillsammans skapar vi trygghet, trivsel och kunskapsutveckling. Samverkan med grundskolans elever i olika aktiviteter är viktigt för oss.Vi kommer att intervjua löpande.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som tillsammans med vår utvecklingslärare kommer att utforma den pedagogiska vardagen våra grundsärskoleelever. Ni kommer att ha ett delat mentorskap med huvudansvar för en av gruppen men arbetet består till stor del att samverka för alla elevers utveckling. Till er hjälp i de dagliga arbetet har ni trygga, stabila och engagerade elevassistenter som ni handleder i det pedagogiska utförandet. Vi använder till stor utsträckning I-pads som en del av undervisningen.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som är legitimerad lärare/ speciallärare, behörig för att undervisa i grundsärskolans ämnesområden.

  • Du har erfarenhet av arbete inom grundsärskola med flera olika elevgrupper och funktionsvariationer.

  • Du har dokumenterat goda kunskaper kring anpassningar och att undervisa elever med NPF

  • Du har goda kunskaper kring ett lågaffektivt förhållningssätt. Du är trygg, stresstålig, flexibel och kan motivera andra, både elever och elevresurser.

  • Du har god samarbetsförmåga

  • Du är engagerad i ditt arbete, skapar delaktighet och engagemang och tar ett stort ansvar för ditt arbete.

  • Du använder digitala verktyg som en naturlig del i din undervisning.

Läs gärna mer om vår skola på https://maltesholmsskolan.stockholm.se/

Dela detta jobb

Utvecklingsbenägen speciallärare till Maltesholmsskolans grundsärskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen