skoljobb.se

Utvecklingslärare med intresse av skolledning och elevhälsa

Företag Haninge kommun
Regioner
Utgår

2021-12-01

Ansök nu

Utvecklingslärare med intresse av skolledning och elevhälsa

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Haninge kommuns grundskolor har ökat sina skolresultat rejält under de senaste tio åren och behöver nu en Utvecklingslärare.  Framgångsfaktor är att arbeta med prognoser, uppföljning och ett tydligt fokus på elevers måluppfyllelse. I Haninge kommun är alla elever viktiga, allt från särskilt begåvade till elever med behov av att reparera kunskapsluckor. Vi söker en  som tror att alla kunskapsuppdrag är möjliga. 

Runstenstensskolan befinner sig i ett spännande utvecklingsskede. Vi har nyligen flyttat till större lokaler. Centrala Handen kommer att växa med en stor inflyttning och fler elever förväntas söka plats på skolan. Vi har genomfört ett utvecklingsarbete kring formativ bedömning samt  implementerat CPS (Collaborative Proactive Solving, en samtalsmetodik utvecklad av Ross Greene).

För att möta alla elevers behov behöver rektor och övriga i ledningsgruppen ta ett stort ansvar för att undervisningen utvecklas och att organisationen förändras.

Ditt uppdrag

Som Utvecklingslärare med inriktning på skolledning och elevhälsa på Runstensskolan har du ett spännande, omväxlande och ansvarsfullt arbete. Tillsammans med rektor, ledningsgrupp och personal ansvarar du för att planera, följa upp samt utveckla verksamheten ur ett elevhälsoperspektiv.

Ditt huvudsakliga ansvar kommer att vara att utveckla och skriva elevdokumentation. Därmed kommer du att  stödja övriga lärare i att skriva pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram. Att utveckla elevhälsoarbetet tillsammans med ledningsgruppen och elevhälsoteamet. Du kommer att bidra i arbetet med att utveckla arbetssätt i klassrummen för en tillgänglig skola och en skola för alla. Du kommer även att ansvara för planering och uppföljning av förskoleklassens arbetsgång med uppstart och mottagande av våra yngsta elever. I detta arbete hoppas vi att du utvecklas mer och mer mot skolledaruppdraget och att du förhoppningsvis skall kunna övergå till en tjänst som biträdande rektor när behovet finns. 

I ditt uppdrag ingår följande:

 • Elevhälsoarbete där du blir en del av vårt elevhälsoteam med ansvar för tex  tilläggsbeloppsansökningar 

 • Tillsammans med ledningsgruppen ha överblick över elevernas kunskapsresultat och bidra till att undervisningen utvecklas och att organisationen bättre möter elevernas behov i form av insatser och åtgärder som reparerar och stärker elevernas lärande 

 • Driva verksamhetsutvecklingen tillsammans med oss med fokus på en hög kvalitet på undervisningen

Dina kvalifikationer

Du har:

 • Grundskollärarutbildning 

 • Erfarenhet som arbetslagsledare eller förstelärare med utvecklingsansvar.

 • Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd samt erfarenhet av elevhälsoarbete

 • God förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift och har god datavana

 • Hög kompetens och djup förståelse för skolan och det pedagogiska uppdraget samt förtrogenhet med skolans styrdokument,

 • Förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, kollegor, vårdnadshavare och elever

 • Intresse och kompetens för att vara en pedagogisk ledare med intresse för att utveckla undervisningen, personal- och organisation för att på ett effektivt sätt nå skolans visioner och mål

 • God förmåga i att arbeta strukturerat och även administrativt. 

Din kompetens

Vi ser gärna att du har:

 • Erfarenhet av arbetsledande befattning inom årskurserna F-6

 • Erfarenhet och kännedom om CPS eller lågaffektivt bemötande (Collaborative Proactive Solutions)

 • Speciallärarutbildning eller specialpedagogutbildning

Vi erbjuder dig

Ett utmanande uppdrag som vi önskar utveckla till en skolledartjänst. Stort utrymme finns för dig att forma och skapa ditt uppdrag. Du ingår i Elevhälsoteamet, och i skolans Pedagogiska ledningsgrupp. Du undervisar i olika klasser och årskurser utifrån behov och för att du skall lära känna skolan. Inför nästa läsår ser vi över hur undervisningspraktiken skall se ut.  

Runstensskolan är belägen i centrala Handen med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 10 jan eller enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/649

Kontakt: Kristin Olsson
08-606 80 89

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-11-01

Sista ansökningsdag:
2021-12-01

Dela detta jobb

Utvecklingslärare med intresse av skolledning och elevhälsa

Haninge kommun