skoljobb.se

logga

Utvecklingsledare till Kvalitet och utveckling, avdelning vuxna

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Utvecklingsledare till Kvalitet och utveckling, avdelning vuxna

Om arbetsplatsen

Avdelningen för vuxna består av mottagning, tre utrednings- och uppföljningsenheter, boendenheten samt kvalitet och utveckling. Avdelningen leds av avdelningschef tillsammans med sju enhetschefer. Avdelningen har uppdraget att utreda, besluta om och tillgodose insatser utifrån målgruppens behov samt driva uppföljnings-, kvalitets- och utvecklingsarbetet med fokus på vuxna.

Enheten kvalitet och utveckling leds av enhetschef och här arbetar utvecklingsledare som har i uppgift att identifiera och initiera utvecklingsarbete och beställning av insatser rörande målgruppen vuxna 21-64 år. Social- och omsorgsförvaltningen gick den 1 november 2020 in i en ny organisation. Rollen som utvecklingsledare är därmed i fortsatt utveckling där du får möjlighet att vara med och utveckla arbetet och rollen. 

Enheten består av sex utvecklingsledare och sitter på Hertig Karlsgatan 4. Arbetstiderna är 07.45-17.00 med flextidsavtal. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som utvecklingsledare kommer du att utreda, analysera och ta fram beslutsunderlag utifrån en samlad bedömning av målgruppen vuxnas behov nu och i framtiden. Du identifierar och initierar utvecklingsarbete och bereder ärenden till berörd nämnd. Som utvecklingsledare kommer du i huvudsak att stödja och driva förändringsarbetet samt beställa/upphandla verksamhet och insatser. I enhetens uppdrag ligger också att följa upp verksamhet och avtal utifrån förvaltningens kvalitetsmodell.

För att driva utvecklingsarbetet framåt krävs kontinuerlig omvärldsbevakning och i tjänsten ingår också samverkan med externa aktörer som exempelvis, regionen, statliga myndigheter och verksamheter inom civilsamhället. Du arbetar ofta projektstyrt och samverkar även mycket internt med dels andra befattningar inom Social- och omsorgsförvaltningen, dels andra förvaltningar inom Linköpings kommun samt de utvecklingsledare som har liknande uppdrag mot annan målgrupp.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen. Tänkbara områden är socionom, samhälls-beteendevetenskap, juridik eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att leda processer samt utvecklings-och förändringsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete inom social välfärd och arbetat mot målgruppen vuxna. Vi ser gärna att du tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation. 

Då tjänsten innebär stora kontaktytor och framställande av utredningar och beslutsunderlag ser vi att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

För att lyckas i rollen som utvecklingsledare ställs höga krav på förmågan att hitta nya lösningar och analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar och lösa komplicerade problem. För att skapa dessa goda lösningar ser vi att du även tar hänsyn till helheten och det större perspektivet där du förstår sammanhanget och dess påverkan. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina egna processer vidare. Vidare har du god förmåga att samarbeta med andra, relaterar till dem och lyssnar på ett smidigt och lyhört sätt. Att ta initiativ och och driva utvecklingen framåt är en viktig del i rollen som utvecklingsledare.

Då verksamheten är i en pågående verksamhetsförändring så ser vi att du som söker har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du ser möjligheterna i förändring.

I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning. Varmt välkommen med din ansökan! 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8143

Dela detta jobb

logga
Utvecklingsledare till Kvalitet och utveckling, avdelning vuxna

Linköpings kommun