skoljobb.se

Välkommen till Trollbodaskolan, vi söker en erfaren biträdande rektor

Regioner
Utgår

2021-12-03

Ansök nu

Välkommen till Trollbodaskolan, vi söker en erfaren biträdande rektor

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Trollbodaskolan är en F-9 skola byggd år 2000 med nästan 700 elever, belägen i natursköna Hässelby norra villastad i nordvästra Stockholm. På skolan arbetar knappt 100 personer i de yrkeskategorier som finns på en skola. Skolledningen består av rektor och tre biträdande rektorer samt en administrativ chef. På expeditionen arbetar också en skolsekreterare. Skolans vision är att vara skolan på toppen - en plats där alla lär och utvecklas efter sina förutsättningar, en plats där vi har positiva förväntningar på varandra, där vuxna är tydliga, samverkar och stöttar eleverna i sitt lärande.

De prioriterade utvecklingsområdena för skolan är att skapa en sammanhållen F-9-skola med likvärdig undervisning och bedömning. Kunskapskraven ska vara tydligt förankrade för ökad måluppfyllelse. För att nå sina mål görs eleverna delaktiga i sitt eget lärande genom formativ bedömning. Som en del i skolans kvalitetsarbete deltar pedagogerna i en kompetensutveckling kallad Synligt lärande.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande rektor med huvudansvar för årskurs 7–9. I rollen ingår även att ansvara för Studion, skolans särskilda undervisningsgrupp för årskurs 7–9.
Som biträdande rektor på Trollbodaskolan är du en ledare som kommunicerar och följer upp på ett tydligt sätt. Du är strukturerad, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du ger uttryck för tydliga höga förväntningar och krav samt följer upp hur medarbetarna har uppfyllt dessa. En ledare som fattar beslut, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt ser på sakers långsiktiga betydelse. På Trollbodaskolan arbetar också ledning med ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara varandras erfarenheter.

Som en del i skolans ledningsgrupp bidrar du till att:
- driva och utveckla skolans kvalitetsarbete för att ge eleverna de bästa förutsättningarna att utveckla kunskaper och förmågor för att nå goda resultat
- utveckla skolans förebyggande och främjande elevhälsoarbete
- vara närvarande och synlig och arbeta för en vi-känsla där ordet tillsammans är ett ledord för varje medarbetare
- ha fokus på det kollegiala lärandet och skapa förutsättningar för medarbetarna att utveckla sin kompetens
- ha ett helhetsperspektiv och skapa delaktighet, se en god arbetsmiljö som viktig för alla i skolan
- skapa förutsättningar för pedagoger och övrig personal att förverkliga Trollbodaskolans vision att vara skolan på toppen.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du genomfört rektorsutbildningen och har erfarenhet i rollen som biträdande rektor på högstadiet. Erfarenhet av att leda förebyggande och främjande elevhälsoarbete.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     2021-01-10

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Hässelby

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/6612

Kontakt

  • Mats Östholm, rektor, 0850841857

  • Louise Lindstedt, HR-avdelningen, 0850833932

Facklig företrädare

  • Magnus Hedlund Lärarnas Riksförbund, 08 508 418 77

  • Maria Silén Lärarförbundet, 08 508 418 65

Publicerat

     2021-11-12

Sista ansökningsdag

     2021-12-03

Legitimationskrav

     Lärare

Utbildningskrav

     Högskola/universitet

Dela detta jobb

Välkommen till Trollbodaskolan, vi söker en erfaren biträdande rektor

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen