skoljobb.se

Valla och Sköldinge skolor söker en speciallärare/ specialpedagog

Regioner
Utgår

2019-03-10

Ansök nu

Valla och Sköldinge skolor söker en speciallärare/ specialpedagog

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, med goda förbindelser från Stockholm och Göteborg. Katrineholms kommun har cirka 33 000 invånare och befinner sig i ett expansivt läge. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet! Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring. Vi är en kommun som växer och som vill fortsätta växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 40 000 invånare. 

Kommunen tillämpar Heltid som norm, vilket medför ett positivt inslag för jämställdhet och möjlighet för kompetensutveckling samt karriärvägar. Detta innebär även att alla medarbetare anställs på 100% med möjlighet till önskad sysselsättningsgrad. Du som medarbetare hos oss får introduktion på flera enheter/förvaltningar inom kommunen. Vill du vara med?

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Valla och Sköldinge är trivsamma förorter endast ca 10 minuters resväg från Katrineholm. De erbjuder blandad natur med öppna åkrar och härliga skogar. 

Skolorna är F-6 skolor med fritidshem. Eleverna har tillgång till en trevlig utemiljö som uppmuntrar till samvaro och lek. 

Skolorna är på väg framåt, de satsar på att höja kvalitén i undervisningen genom ett tätt samarbete mellan pedagoger. 

Skolornas pedagoger arbetar i ett kollegialt lärande och satsar mycket på digitalt lärande samt specialpedagogiska insatser. 

Vi erbjuder dig: 
- Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder 
- Moderna digitala verktyg 
- Friskvårdspeng, 1000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter. 
- Positiva och engagerade medarbetare 

Välkommen till oss!

För mer information: http://www.katrineholm.se

Arbetsuppgifter:

Som lärare med specialpedagogisk kompetens ansvarar du för planering och undervisning i mindre grupper, eventuellt ämneslärare i något ämne. Tjänsten är fördelad mellan Valla och Sköldinge skola. 

Arbetet som lärare sker i nära samarbete med arbetskamrater i arbetslaget. Du kommer att ha stor möjlighet att vara med och påverka arbetslagets sätt att arbeta för att öka måluppfyllelsen hos eleverna. 

För tillfället deltar skolans pedagoger i Skolverkets webbkurs om programmering. 

När du arbetar som pedagog hos oss får du en MacBook och en iPad att använda i din undervisning och dina elever har varsin iPad.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har: 
- Examen med lärarlegitimation. 
- Viljan och drivet att utveckla undervisningen på vår skola. 
- En tydlig bild av LGR 11. 

Vi vill dessutom att du är en positiv lärare som förstår vikten av goda relationer och har ett gott pedagogiskt ledarskap som inkluderar alla elever. 

Vi vill att du skall kunna se barnets lärande i ett helhetsperspektiv under dagen. I ditt bemötande 
skall du vara positiv och lyhörd inför deras behov. 

Det är viktigt att du är trygg, stabil och har självinsikt. Skiljer på det personliga och professionella, att du arbetar bra med andra människor; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Att du tar ansvar för din uppgift och självständigt styr ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. 

Du ska kunna leda, motivera, skapa engagemang och delaktighet. Att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra är en självklarhet.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-10

Arbetsgivarens referensnummer: C24874/2019

Upplysningar lämnas av:

Ann-Britt Eriksson
Rektor
Telefon: 0150-48 88 61

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Valla och Sköldinge skolor söker en speciallärare/ specialpedagog

Katrineholms kommun