skoljobb.se

Verksamhetschef för Förskola till Järfälla Kommun

Regioner
Utgår

2018-10-24

Ansök nu

Verksamhetschef för Förskola till Järfälla Kommun

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen ”Järfälla för alla framåt”. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Barn och ungdomsförvaltningen driver förskola, förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb, grundskola och grundsärskola. Förvaltningen ansvarar också för öppen förskola, pedagogisk omsorg och öppen fritidsverksamhet. Inom förvaltningen arbetar ca 2200 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en verksamhetschef som vill vara med och föra alla Järfällas barn och elever framåt!

Här får du arbeta i en expansiv miljö där utveckling av kvalitet och resultat är i fokus. Uppdraget är att ansvara för ledning och utveckling av förskoleverksamheten i Järfälla och bidra i det gemensamma arbetet på huvudmannanivå. Du rapporterar direkt till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med övriga chefer. Ledningsgruppen ansvarar för styrning och samordning av barn- och ungdomsförvaltningens olika delar.

Verksamhetschefens uppdrag är att leda och utveckla förskola, pedagogisk omsorg och öppen förskola så att organisationen uppvisar hög kvalitet och ekonomi i balans. Kommunens förskolechefer rapporterar direkt till verksamhetschef. Tillsammans med verksamhetschef för Skolan och verksamhetschef för Utveckling och stöd ska verksamhetschef för Förskolan bidra till ett 0-16 års perspektiv så att alla barn och elever ges möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.

Verksamhetschef för Förskolan ansvarar för dialog med och tillsyn av fristående verksamheter samt för vissa administrativa processer inom barn- och ungdomsförvaltningen.

Järfälla växer och det betyder att fler förskolor kommer att byggas de närmaste åren där verksamhetschef för Förskolan kommer att ha en aktiv roll.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen och en gedigen erfarenhet inom utbildningssektorn. Du har tidigare erfarenhet av ledningsarbete inom politiskt styrd organisation, i en chefstjänst, helst som chef över andra chefer. Det är meriterande om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen.

Rollen som verksamhetschef kräver att du har mycket goda ledaregenskaper, är målinriktad och har ett tydligt strategiskt och strukturerat arbetssätt där du driver ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet. Du tänker övergripande, har en förmåga att snabbt bilda dig en helhetssyn och visar på ett gott omdöme vid agerande och beslut. Du har erfarenhet av att med goda resultat initiera, leda och fullfölja kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi värdesätter specifikt goda kunskaper om och erfarenhet av digitalisering inom förskola och skola. Du måste vara väl insatt i utbildningsområdets styrdokument och ska också ha kunskap om svenskt utbildningsväsende och de lagar och förordningar som styr verksamheten. Du ska vara förtrogen med forskning inom förskola.

För att lyckas i rollen krävs att du är proaktiv och utvecklingsbenägen och stimuleras av att arbeta i en organisation som växer och utvecklas. Som person är du trygg och stabil och ser vikten av etik och värderingar i ditt ledarskap samt har en hög integritet. Vidare kommunicerar du klart och tydligt i tal och skrift och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Bland kollegor och medarbetare kommer du uppskattas för att du har förmåga att lyssna in, få människor att växa och är handlingskraftig.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att få din ansökan!

ÖVRIGT
Förmåner:
Som anställd i Järfälla kommun har du ett antal förmåner som till exempel:
- Förmånsportal Förmån Järfälla med ett brett utbud av förmåner till rabatterade priser
- Möjlighet till löneväxling
- Möjlighet till semesterväxling

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Verksamhetschef för Förskola till Järfälla Kommun

Järfälla kommun