skoljobb.se

Verksamhetschef förskola

Företag Marks kommun
Regioner
Utgår

2019-04-22

Ansök nu

Verksamhetschef förskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Vill du få möjligheten att göra stor skillnad för våra barn inom förskolan och utveckla förskolan för framtidens behov? Vi söker dig som är intresserad av ett stimulerande och utvecklande ledningsuppdrag, med möjlighet att förändra och att driva en utvecklingsresa tillsammans med våra förskolechefer. Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsarbete för att bygga en lärmiljö för alla och en modern förskola på vetenskaplig grund.

Vi söker dig som är chef/ledare och som har en gedigen kunskap och erfarenhet av ledningsuppdrag från förskoleverksamhet och gärna även från skolans tidiga åldrar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi förändrar vår organisation och rollen är därför ny i sin utformning. Du ansvarar för att strategiskt utforma och leda förskolans verksamhet och tillsammans med förskolans chefer utvecklar du verksamheten genom att skapa goda förutsättningar för alla barns lärande och utveckling.

Tillsammans med verksamhetscheferna inom barn och utbildningsförvaltningen (BUF) arbetar du gemensamt med att genomföra och säkra det systematiska kvalitetsarbetet. Du har ett övergripande ansvar för verksamhetens utveckling och pedagogiska arbete, i enlighet med förskolans styrdokument och uppsatta mål. Du ansvarar även för verksamhetens ekonomiska resultat, medarbetare, förskolornas lokalförsörjning samt arbetsmiljö. Du har personalansvar för 9 rektorer i förskola.

Uppdraget kräver också att du tar ansvar för att på alla nivåer, driva och förvalta förändringar i organisationen, ta ansvar för och arbeta för att nå målen i gällande styrdokument, samt att arbeta systematiskt med uppföljning, analys och åtgärder. Du har också ansvar för att utveckla samarbetsformer i din verksamhet såsom att arbeta i team och skapa forum för samarbete och andra väl fungerande samarbetsytor.

Du arbetar i en politiskt styrd organisation där din uppgift är att verkställa den politiska nämndens beslut och uppsatta mål. Du är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Du har en väl dokumenterad erfarenhet av att leda förskolans pedagogiska verksamhet utifrån ett tydligt lärandeuppdrag och med dokumenterat goda resultat samt en bred erfarenhet av lednings- och utvecklingsarbete på både enhets- och huvudmannanivå.

Du har en akademisk examen med pedagogisk inriktning om minst 120p/180hp samt slutförd statlig rektorsutbildning. Vidare vill vi att du har minst 10 års arbetslivserfarenhet inom skola/förskola, varav minst fem år ska vara rektors/chefsarbete från förskola med pedagogiskt verksamhetsansvar. Erfarenhet från både förskola och skola är meriterande liksom verksamhetschefsuppdrag.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en nyfiken, kreativ, kommunikativ och utvecklande ledare. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap och du använder ett coachande och situationsanpassat ledarskap. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt angreppssätt samt initierar aktiviteter och arbetar vidare tills resultat är uppnådda.

Dina styrkor är:
• Styrning och ledning
• Planera och organisera
• Tänka strategiskt
• Analysera och skapa handlingsplaner
• Följa upp och återkoppla
• Samarbeta och samverka

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

OBS: Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 23 maj. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju ges senast i slutet av vecka 17.

ÖVRIGT
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Verksamhetschef förskola

Marks kommun