skoljobb.se

Verksamhetschef Grundskola

Företag Mjölby kommun
Regioner
Utgår

2020-06-02

Ansök nu

Verksamhetschef Grundskola

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med på resan in i framtiden?

För Mjölby innebär det att vi tillsammans med elever och personal skapar en skola där alla vill vara och där lärandet är i fokus. Framtidstro och tillväxt innebär också att många vill bo i Mjölby och för att möta detta ska en ny grundskola vara i drift läsåret 2024-25.

Låter det intressant att anta utmaningen, då har vi jobbet för dig - verksamhetschef grundskola!
ARBETSUPPGIFTER
Du är en person som ser möjligheter och som i ledarskapet har fokus på medskapandet. Tillsammans bygger vi en verksamhet som har kapacitet att möta framtiden. Uppdraget innebär att du tillsammans med skolchef och utbildningsförvaltningens övriga tre verksamhetschefer leder arbetet utifrån nationella och lokala styrdokument samt lokala och regionala överenskommelser.

I uppdraget som verksamhetschef har du ansvar för verksamhetens måluppfyllelse, ekonomi och personal, vilket innebär verksamhets-, resultat- och personalansvar för grundskolan, grundsärskolan och fritidshem med rapportering till skolchef och utbildningsnämnd. Tjänsten är direkt underställd utbildningschef/skolchefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning på avancerad nivå och fem års dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet. Det är meriterande med genomförd statlig rektorsutbildning och flerårig erfarenhet från politiskt styrd organisation och utbildningsverksamhet.

Du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut. Din initiativförmåga är god och du har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du ger råd, stöd och skapar möjlighet för dina medarbetares utveckling och har samtidigt förmågan att delegera arbetsuppgifter.

Du har förmågan att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål. Du har lätt för att identifiera samt utveckla positiva och gränsöverskridanden visioner och planer och kan både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut.

Din initiativförmåga är god och du har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du ger råd, stöd och skapar möjlighet för dina medarbetares utveckling och har samtidigt förmågan att delegera arbetsuppgifter.

Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande uppdrag i en utvecklingsinriktad organisation, där vi gemensamt möter framtidens utmaningar och behov. Du får även ett chefsintroduktionsprogram och möjlighet till fortsatt kompetensutveckling i ditt ledarskap.


ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Verksamhetschef Grundskola

Mjölby kommun