skoljobb.se

Verksamhetschef till Skol- och Fritidsförvaltningen

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-07

Ansök nu

Verksamhetschef till Skol- och Fritidsförvaltningen

Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Skol-och fritidsförvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, gymnasium och fritid. Det är många olika arbetsfält som har betydelse för Helsingborgarnas vardag. Sammanlagt har vi ca 4500 medarbetare och 160 chefer.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för utbildning, utveckling och ledarskap? Då kan du vara den vi söker till rollen som verksamhetschef på Skol-och Fritidsförvaltningen. Som verksamhetschef ansvarar du för ett område inom Helsingborg stads skolor som inkluderar förskola, grundskola och särskola. Skolorna och förskolorna inom VO-4 är placerade i södra delen av Helsingborg.

Som verksamhetschef arbetar du i en politiskt styrd organisation där din uppgift är att verkställa den politiska nämndens beslut och uppsatta mål. Du är direkt underställd utbildningsdirektören och ingår i ledningsgruppen för Helsingborgs stads skolor.

Du kommer att leda sammanlagt 14 rektorer och förskolechefer. Uppdraget kräver att du kan ta ansvar för att på alla nivåer, driva och förvalta förändringar i organisationen, ta ansvar för och arbetar för att nå målen i gällande styrdokument samt att arbeta systematiskt med uppföljning, analys och åtgärder. Du har också ansvar för att utveckla samarbetsformer i din verksamhet såsom att arbeta i team och skapa forum för samarbete och erfarenhetsutbyte.

Du motiveras av stadens utmaning att både klara av och samtidigt attrahera det stora inflödet av elever som är en följd av Helsingborgs snabba tillväxt. Stadens vision i skolan är att vi ska vara den skapande skolan, den pulserande skolan, den gemensamma skolan, den globala skolan och den balanserade skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant pedagogisk högskole- eller universitetsexamen samt erfarenhet av ledning och utvecklingsarbete, gärna från offentlig förvaltning. Du har en väldokumenterad ledarerfarenhet och du kan även visa på goda resultat och erfarenheter från att leda genom ledare. Rektorsprogram eller annan likvärdig ledarskapsutbildning ses som meriterande.

Du är engagerad och professionell och tar tillsammans med dina medarbetare ansvar för elevernas resultat. Som person har du en effektiv slutledningsförmåga, är beslutsam och arbetar resultatinriktat gällande verksamhetens mål och ekonomi samt organisationens utveckling.

Vi söker dig som är en nyfiken, modig och trygg som ledare med ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap och du brinner för att skapa välmående, innovativa och högpresterande organisationer. Som person är du relationsskapande och du arbetar aktivt för att se till att verksamhetens och förvaltningens varumärke stärks och attraktiviteten ökar.

HSS viljeinriktningar är: #Vi vill att du lyckas, #Vi delar med oss, #Vi vill veta mer, #Vi vågar mer, #Vi leder oss själva. Vi erbjuder dig en arbetsplats med mycket vilja och hjärta! Vill du bli vår nya kollega?

Nyfiken? Läs mer om oss på:
https://skoljobb.helsingborg.se/du-vill-bli-var-kollega/
https://www.linkedin.com/company/helsingborg/
https://www.linkedin.com/in/tony-mufic-51443397/

OBS: Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 20-23/5. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju ges senast i slutet av vecka 19.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Övriga fackliga representanter
Vision, 042-10 50 93
Robert Winroth, Kommunal, 042-10 50 91
Fredric Borgman, SACO, 042-10 69 61
Torgny Öhrn, Vårdförbundet, 042-10 57 49
#LI-POST

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Aditro Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Aditro Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Aditro Recruit 0771-704 704.

Dela detta jobb

Verksamhetschef till Skol- och Fritidsförvaltningen

Helsingborgs Stad