skoljobb.se

logo

Vi söker en engagerad och driven specialpedagog till Berghedens skola

Företag Vansbro kommun
Regioner
Utgår

2023-04-14

Ansök nu

Vi söker en engagerad och driven specialpedagog till Berghedens skola

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bli en viktig del i helheten hos oss på Vansbro kommun?

Då är det hög tid att skicka in din ansökan och hoppa på tåget mot en meningsfull arbetsplats med goda arbetsvillkor och ständigt lärande.

Vi på Vansbro kommun tror stenhårt på att glada och engagerade medarbetare skapar en bättre trivsel och bättre resultat på jobbet. Vi vill att du ska känna dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolt över allt det fantastiska som vi tillsammans skapar för våra medborgare.

Och vad sägs om platsen? Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Vi har otroligt charmiga lokalsamhällen längs älven, som Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med omgivande byar i de västra delarna av Dalarna. Här finns ett brett näringsliv som skapar en härlig arbetsmarknad och ett rikt föreningsliv som ger massor av möjligheter till livskvalitet. Så vad väntar du på? Kom och bli en del av vårt härliga gäng här på Vansbro kommun. Vi ser fram emot att välkomna dig med öppna armar!

Skolan är omgiven av den vackra naturen i Äppelbo och ger eleverna en lugn och inspirerande lärmiljö. På den rymliga skolgården finns gott om utrymme för lek och rörelse. Vi arbetar hårt för att ge våra elever en positiv och utvecklande läromiljön och strävar efter en helhetsinriktad, flexibel organisation med åldersblandade grupper. Vi uppmuntrar våra elever att vara delaktiga och ansvarstagande i sin egen inlärning. Vi tror att vårt fokus på samarbete och gemenskap gör Berghedens skola till en fantastisk plats för barn att växa och lära sig.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare är du en oumbärlig resurs på vår skola! Med din expertis stöttar du undervisande lärare i pedagogiska frågor och samarbetar tätt med övrig elevhälsa för att skapa en trygg och tillgänglig skolmiljö för alla elever.

Förutom att erbjuda stöd på både gruppnivå och individnivå, ska du som specialpedagog arbeta förebyggande genom att analysera elevernas svårigheter på organisations-, grupp- och individnivå. Genom att vara en del av skolans utvecklingsarbete och planering för fortbildning, så tillför du också en unik specialpedagogisk kompetens som är ovärderlig i det pedagogiska arbetet.

Vår specialpedagog/speciallärare kartlägger hinder och möjligheter i skolmiljön och elevers behov av särskilt stöd. Du genomför pedagogiska utredningar och utformar åtgärdsprogram för elever som behöver extra stöd. Genom handledning och konsultation stödjer du också den pedagogiska personalen, vilket är en viktig del i vår gemensamma strävan efter att förbättra lärmiljöer på vår skola.

På vår skola har vi tur att ha en specialpedagog/speciallärare som tar sitt uppdrag på största allvar. Du följer upp, utvärderar och stödjer ständigt utvecklingen av vår verksamhet och våra lärmiljöer. Med ditt engagemang och positiva inställning är du en stor tillgång för oss. Vi arbetar tillsammans för att eleverna ska lyckas i sitt lärande genom nyfikenhet, trygghet och framtidstro.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en specialpedagogexamen och några års erfarenhet inom området. Du är en person med god samarbetsförmåga och som kan leda och delta i olika nätverk. Som person är du driven, självgående och trivs med att arbeta med kvalitetsarbete och dokumentation.

Det är självklart att du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar både i grupp och individuellt och att du har förmågan att skapa en trygg och inkluderande lärmiljö för alla elever. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och har ett stort hjärta för ditt arbete.

Om du vill vara med och skapa en meningsfull och utvecklande arbetsplats för både dig, dina kollegor och eleverna på vår skola, så är du den vi söker! Vi ser fram emot att höra från dig och ta del av allt du kan bidra med till vår fantastiska gemenskap.

Vi stämmer av ansökningar löpande, så tveka inte med att skicka in din ansökan!

Specialpedagogexamen och några års erfarenhet inom området.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-05-31
Enligt överenskommelse

Referensnummer: C129572-2023-27

Dela detta jobb

logo
Vi söker en engagerad och driven specialpedagog till Berghedens skola

Vansbro kommun