skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Herrängens skola är kommunal F-6 skola i Älvsjö, Stockholms stad. Idag går det ca. 650 elever på skolan. Skolan är belägen i ett lugnt och fridfullt villaområde med närhet till skog, sjö och lummiga parker. Herrängens skola är en skola där eleverna trivs och är trygga. Eleverna har god måluppfyllelse, höga betyg och goda resultat på nationella prov. Lärare och pedagoger har höga förväntningar på eleverna och vårdnadshavarna har höga förväntningar på skolan. Herrängens skola har kompetent personal, stabilt elevunderlag och ett nära samarbete med vårdnadshavarna samt samverkan mellan skola och fritidshem.

Arbetsbeskrivning
Som elevassistent på Herrängens skolas mellanstadium arbetar du nära en elev som stöd under hela skoldagen.

Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.

Arbetsuppgifterna kan variera utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Du behöver ha Stockholms stads utbildning för elevassistenter inom grundsärskola eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

Du behöver ha dokumenterad gedigen erfarenhet av att arbeta med barn inom ramen för grundsärskolan.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du stabil, trygg, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du samverkar med elev, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Augusti 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2600
Kontakt    
Karin Persson, 0850821902
Utbildningskrav    Gymnasium

Vi söker en skicklig elevassistent med grundsärskolekompetens

Ansök nu

Dela detta jobb