skoljobb.se

Som specialpedagog i Köpings kommuns förskolor/skola arbetar du parallellt med flera kollegor i ett stödteam som arbetar för förskola och skola. Du finns lokaliserad på skolkontoret där du har nära till de specialfunktioner som finns inom grundskolan. Tillsammans träffas hela gruppen som har special komptenser en gång i månaden tillsammans med Verksamhetschef för förskolan och Utvecklingsledare för grundskolan.

I de kommunala förskolorna i Köping utvecklar vi ständigt det pedagogiska kvalitetsarbetet. Tillsammans med våra övningsförskolor som är kopplade till högskola och universitet tar vi del av den senaste forskningen. Målet hos oss är att skapa goda och likvärdiga förutsättningar för alla barn. Tillsammans gör vi förskolan trygg, rolig och utvecklande!

Köpings kommunala förskolor tar emot strax över 1000 barn i verksamheten. Inom den kommunala verksamheten i Köping har vi förutom förskolor, dagbarnvårdare och Natt/helg verksamhet samt Familjecentral. Verksamheterna är indelade i sju områden som leds av sju förskolechefer och deras biträdande förskolechefer.
Som specialpedagog i Köpings kommuns förskolor arbetar du nära ett mindre antal förskolechefer och deras verksamheter för att skapa nära relation och god kännedom om de barn och vuxna du möter i ditt arbete som specialpedagog. 
I Köpings kommun finns också två fristående förskolor.
(läs mer på www.koping.se)

Arbetsuppgifter:
Ditt uppdrag som specialpedagog i Köpings förskolor är:
•    Att arbeta för ökad kvalitet i undervisning, styrning och ledning för barns lärande och utveckling.
•    Att arbeta för ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning och omsorg av hög kvalitet för att ge dem bästa möjliga förutsättningar att lära nytt och därmed utvecklas.
•    Att arbeta med det viktiga uppdraget att som specialpedagog tillsammans med förskolans pedagoger och medarbetare göra skillnad för barn med särskilda rättigheter.
•    Att stötta i förskolor och vara en viktig person gällande utformning och anpassning av tillgängliga lärmiljöer
•    Att arbeta tätt tillsammans med förskolechef för att handleda medarbetare och pedagoger i linje med den verksamhetsutveckling som förskolechef stakar ut utifrån förskolans styrdokument, erfarenhet och forskning.
•    Du arbetar för att säkra ett proaktivt arbetssätt upprättas i verksamheterna för att kunna motverka att svårigheter uppstår. Dessutom kartlägga, handleda, upprätta handlingsplaner, utvärdera, agera samtalsledare och rådgivare samt föreläsa för medarbetare inom förskols/skola.
•    Du bidrar till en god och aktuell förskole/skolutveckling, finns med i förändringsarbeten och i alla sammahang värnar om den specialpedagogiska aspekten. Din roll är att ta barnets perspektiv och tala för barnets bästa.
•    Du arbetar i ett nära och levande samarbete med förskolechefer och bidrar till att ”kvalitetssäkra” stödet till förskolornas barn. Du ska även under vissa perioder, framför allt vid överlämning och övergångar bidra till att detta sker i nära samarbete mellan de olika verksamheterna som berörs. Du kommer också att följa med och arbeta som specialpedagog i förskoleklass och i förekommande fall vidare i grundskola gällande specifika barn för att skapa goda möjligheter för lärande och utveckling för dessa barn.
•    Du ser stora vinster i att ge våra barn goda förutsättningar för utveckling genom att arbeta i ett nära samarbete förskola/skola
•    Du har god skriftlig-, analytisk- och administrativ förmåga

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är behörig eller inom kort blir behörig specialpedagog med erfarenhet från förskolan. Du har en god samarbetsförmåga och ett stödjande och utvecklande förhållningssätt i kontakten med barnen, kollegor och vårdnadshavare.
Vi ser det som en ytterligare merit om du har utbildning inom:
Tal och Språk 
Förskollärarexamen eller tidigarelärarexamen
ICDP- Vägledande samspel steg 3

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i en förskoleverksamhet som befinner sig i ständig utveckling och utbyggnad.

Stämmer ovanstående beskrivning in på dig? Då behöver vi dig till vår förskoleverksamhet. 
Välkommen att söka!

Tillträde: 
Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan, personligt brev och meritförteckning. 
Du ansöker via www.hrsupporten.se/koping.php 

Besök gärna vår hemsida för mer information: www.koping.se

I våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll. En förutsättning för ett eventuellt anställningserbjudande är att utdrag från belastningsregistret kan visas upp, enligt Skollag 2010:800. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Vår kommun:
Köpings kommun är med ca 26 000 invånare centrum i västra Mälardalen. Du når oss snabbt från närliggande städer tack vare goda pendlingsmöjligheter. Köpings kommun är miljöcertifierad och arbetar utifrån ledorden trevlig, trovärdig och tillgänglig. 

Välkommen med din ansökan! 

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings och rekryteringshjälp i samband med denna annons.  
 
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Köpings kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Individuell lönesättning, ange löneanspråk    Nibblesbackevägen 17
73185 KÖPING
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2018-11-23
Ange referens: 146/2018 BUN
  
Kontaktpersoner
Verksamhetschef förskola Susanne Ekholm, 0221-25504
Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Lärarförbundet -, 0221-25260

Vi söker en specialpedagog till förskola/skola

Företag Köpings kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-23

Ansök nu

Dela detta jobb