skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning
Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Är du redo för en ny utmaning?

Roslagstullsskolan är en ny skola, som kommer att ha årskurs F-6. Vi kommer inledningsvis starta med förskoleklass i paviljonger vid Bellevueparken. Beroende på skolval kan det bli aktuellt även med årskurs 4 och 5.

Nu vi söker dig som med stor entusiasm vill vara med om att skapa en ny skola. Du kommer som medarbetare hos oss ha stora möjligheter att påverka skolans inriktning och utformning av lärmiljön. Skolans läge bidrar till att det finns stora möjligheter att bedriva en stor del av den pedagogiska verksamheten utomhus. Du får en unik chans att tillsammans med andra utveckla, inte bara skolan, utan även dig själv i samarbete med eleverna. Hos oss har förskoleklass, skola, fritidshem och fritidsklubb ett nära samarbete och vi arbetar framåt tillsammans för att uppnå vårt uppdrag.

Lärare i fritidshem/fritidspedagoger samverkar med lärarna i klass under skoldagen och ansvarar för att planera, genomföra och följa upp fritidshemmets verksamhet så att det stimulerar elevernas utveckling och lärande, främjar delaktighet och inflytande och erbjuder en meningsfull fritid. Uppdraget under skoldagen anpassas utifrån behörighet.

Vi hoppas du vill vara med och utveckla vår skola!

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

Är legitimerad lärare mot fritidshem med inriktning musik, bild eller idrott, alternativt är utbildad fritidspedagog.
Har ett strukturerat arbetssätt och är duktig på att inspirera och motivera barnen till att själva upptäcka och lära.
Är en trygg och engagerad pedagog, som vill vara delaktig i elevernas utveckling och lärande.
Har elevernas bästa i fokus, är tydlig, flexibel och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du visar gott omdöme även under tidspress.
Är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda.
Hanterar ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation.
Har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem praktiskt i det dagliga arbetet.
Kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet.
Är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov.
Utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande.
Har en god kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.
Tar ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen. 
Meriterande

Erfarenhet av samordning på fritidshemmet.
Erfarenhet av att undervisa i fritidshem och klassrum
Utbildning/Kunskap/erfarenhet i hur du kan undervisa barn med olika funktionsvariationer.
Utbildning/ erfarenhet/ intresse av utepedagogik
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och då arbetet är i skolverksamhet kommer vi vid rekryteringen begära utdrag ur belastningsregistret som inte får vara äldre än ett år gammalt.

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär

Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://pedagogstockholm.se.

Du som är nyexaminerad lärare skapar tillsammans med skolans rektor och din mentor en plan för introduktionsperioden. Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-05
Antal lediga befattningar    3
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/1985

Kontakt    
Tina Magnuson, rektor, tina.magnuson@stockholm.se
Marie Ahlman, HR-konsult, 08-50811720

Facklig företrädare    
Anna Sundberg, Lärarförbundet, anna.sundberg@lararforbundetavdelning.se
Peter Lindholm, Lärarnas Riksförbund, peter.lindholm@stockholm.se, 070-8864506
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Vi söker lärare i fritidshem/fritidspedagoger till ny skola i Roslagstull!

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-22

Ansök nu

Dela detta jobb