skoljobb.se

Vi söker speciallärare till grundsärskolan

Regioner
Utgår

2021-04-14

Ansök nu

Vi söker speciallärare till grundsärskolan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med drygt 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Grundsärskolan är belägen på Kristinedalskolan, i centrala Stenungsund och erbjuder årskurserna 1-9 samt möjlighet för våra elever att läsa mot såväl grundskolans och grundsärskolans ämnen som träningsskolans ämnesområden.

Arbetsuppgifter:
Stenungsunds kommun söker en lärare med specialärarkompetens, inriktning utvecklingsstörning till grundsärskolan.

Du som lärare ska ansvara för planering och genomförandet av den pedagogiska verksamheten. Det innebär att undervisa, dokumentera, följa upp och utvärdera samt medverka i skolans utvecklingsarbete. Som pedagog kommer du att ingå i ett arbetslag som består av pedagoger, fritidspedagoger och elevassistenter.

Du är förtrogen med och följer de kommunala och nationella styrdokumenten. Du genomför utvecklingssamtal och deltar i nätverksmöten kring eleven. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning som speciallärare med inriktning utvecklingsstörning och behörighet att undervisa i träningsskolan.

Du bör ha erfarenhet av att arbeta med elever med flerfunktionsnedsättning och ser möjligheter till kommunikation och lärande i alla moment, vare sig det är en strukturerad undervisningssituation i grupp eller en förflyttning från ett hjälpmedel till ett annat.

Du ska ha kompetens inom tal, språk och kommunikation, och gärna inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).
Erfarenhet av arbete med elever med en flerfunktionsnedsättning är väldigt meriterande.

Vi vill att du som person ser utvecklingsarbete som något positivt, och vill vara med och utveckla grundsärskolan och i förlängningen dig själv som person.

Vi ser det som viktigt att:
- du har en välutvecklad kommunikativ och pedagogisk förmåga.
- du ser vikten av samarbete då en stor del av arbetet innebär att arbeta i team runt eleven.
- du kommunicerar, tar ansvar för och skapar ett gott arbetsklimat för en lugn, trygg och trivsam skolmiljö.
- du är öppen, lyhörd och har förmåga att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap i kontakt med eleverna.
- du ser ett samarbete med hemmen som mycket viktigt och som en förutsättning för en bra verksamhet.

Då vi ser digital teknik som pedagogiska verktyg för lärande är det viktigt att du har digital kompetens och är intresserad av att utveckla det digitala lärandet.
Grundsärskolan samarbetar tätt med grundskolan genom att ha gemensamma moment inom den ordinarie undervisningen men även gemensamma fritidshem för de grundsärskoleelever som trivs och utvecklas i en grundskolemiljö.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar. Hos oss får du tillgång till en hälsofrämjande arbetsmiljö och samarbete med kompetenta kollegor, samt en stor arbetsgivares bredd och utvecklingsmöjligheter.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 2021-08-12 eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2021-04-14

Arbetsgivarens referensnummer: A1012319

Upplysningar lämnas av:
Mathias Castejon
Rektor
Mobiltelefon: 0303 - 730241
E-post: mathias.castejon@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Vi söker speciallärare till grundsärskolan

Stenungsunds kommun