skoljobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Herrängens skola är kommunal F-6 skola i Älvsjö, Stockholms stad. Idag går det ca. 650 elever på skolan. Skolan är belägen i ett lugnt och fridfullt villaområde med närhet till skog, sjö och lummiga parker. Herrängens skola är en skola där eleverna trivs och är trygga. Eleverna har god måluppfyllelse, höga betyg och goda resultat på nationella prov. Lärare och pedagoger har höga förväntningar på eleverna och vårdnadshavarna har höga förväntningar på skolan. Herrängens skola har kompetent personal, stabilt elevunderlag och ett nära samarbete med vårdnadshavarna samt samverkan mellan skola och fritidshem.

Arbetsbeskrivning

Som elevassistent på Herrängens skolas mellanstadium arbetar du nära en elev som stöd under hela skoldagen.

Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.

Arbetsuppgifterna kan variera utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Du behöver ha Stockholms stads utbildning för elevassistenter inom grundsärskola eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

Du behöver ha dokumenterad gedigen erfarenhet av att arbeta med barn inom ramen för grundsärskolan.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du stabil, trygg, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du samverkar med elev, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Vi söker två elevassistenter med grundsärskolekompetens

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Dela detta jobb