skoljobb.se

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Viggestorpsskolan är en mångkulturell skola som präglas av stort engagemang.

All personal ser möjligheter att tillsammans med eleverna skapa en god lärmiljö som präglas av trygghet och trivsel.

Arbetsuppgifter
Du har ansvar för att arbeta såväl förebyggande som operativt kring barn i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Att utifrån styrdokumenten observera, kartlägga och analysera behov, samt dra pedagogiska slutsatser på grupp- och individnivå.

Du ingår i Viggestorpsskolans elevhälsoteam och deltar på elevvårdskonferenser. Du arbetar förebyggande genom att ansvara för att driva utveckling i dialog med pedagoger och lärare för att utveckla förhållningssätt, arbetssätt och arbetsformer. Du ger handledning, konsultation och rådgivning i pedagogiska frågor, samt är en kvalificerad samtalspartner för personal och i möte med föräldrar. Du är tillsammans med speciallärare sammanhållande på enheten i kontakter med interna och externa aktörer som Centrala barn och elevhälsan, Barn- och ungdomspsykiatri och Psykiatripartners.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer
- Du är specialpedagog eller speciallärare.
- Du är väl förtrogen med skollagen och de allmänna råden för extra anpassningar och särskilt stöd.
- Du har erfarenhet av och god förmåga att kommunicera och dokumentera.
- Du är en lyhörd och drivande person som vågar prova nya idéer och har ett stort intresse för verksamhetsutveckling.
- Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer samt är självständig och kan leda såväl vuxna som elever att komma vidare i sitt lärande.
- Du har vana från IT och kompensatoriska hjälpmedel samt erfarenhet av dokumentation i programmet Prorenata.

Goda omdömen från arbete med elever i behov av särskilt stöd i liknande verksamheter ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Enligt avtal.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Viggestorpsskolan söker speciallärare/specialpedagog

Regioner
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb