skoljobb.se

vikarie i Ma/No/So

Regioner
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

vikarie i Ma/No/So

Vi behöver en vikarie i Ma/No/So under tre månader i åk 3-7 i vår särskilda undervisningsgrupp för elever med Autism. I vår autismverksamhet går 42 elever från årskurs 1-9 och du kommer att arbeta tillsammans med mycket kunniga och engagerade lärare och resurspersonal. Undervisningen sker i strukturerade former i grupper om 5-8 elever.

Silverdalsskolan, belägen i södra Sollentuna med närhet till grönområden, har ca 550 elever fördelade på åk F-9 och en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever i autismspektrat. Du kommer att möta ambitiösa och kompetenta kollegor och ett väl fungerande elevhälsoteam. Skolledningen är stabil och finns nära verksamheten, med stöd och utmaning. Vi är en kommunal skola som erbjuder goda förutsättningar för lärande och utveckling, för både elever och personal.

Vi är sedan många år certifierade enligt Olweus preventionsprogram mot mobbning och arbetar med stor systematik för lärande, trygghet och delaktighet. Vi tror att tryggheten i att lära tillsammans och att vara en som lär byggs under hela skoldagen, inte vid särskilda samtalstillfällen. I Sollentuna kommunala skolor arbetar lärare och elever sedan många år med Googles plattform där vi byggt upp en väl fungerande lärande- och delningskultur. 

Vi söker någon som är intresserad av ett heltidsvikariat under tre månader (4 november-31 januari) med bred behörighet, legitimation i Ma/NO/SO är önskvärt. 

Vi söker dig som

  • Har genuint engagemang för elevers lärande och utveckling.

  • Är en tydlig och lyhörd ledare i klassrummet och tror på delaktighet för elever och föräldrar.

  • Har mycket god kommunikativ förmåga och uppskattar samarbete.

  • Vet att undervisning handlar om både lärande och relationsskapande och har god balans mellan dessa delar.

  • Har lärarlegitimation i matematik, naturorienterande ämnen, teknik och gärna också samhällsorienterande ämnen.

  • Har goda och aktuella referenser från undervisning i helklass.

Vi tror att du kommer att trivas bäst hos oss om

  • Du som person är prestigelös och ansvarstagande.

  • Du har stor vilja att bidra i det kollegiala lärandet.

Vi strävar efter att göra som våra elever, lära av misstag och utveckla vårt kunnande tillsammans med de som kan mer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Om du är nyfiken på Silverdalsskolan kan du läsa mer på vår hemsida, eller se brottstycken ur vår vardag via twitterkontot Silverdalsskolan. 

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn med diagnoser inom autismspektrat. Stor vikt kommer att  läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer att kalla till intervjuer fortlöpande och det är möjligt att tjänsten tillsätts före ansökningstiden är ute. 

Du som söker tjänsten själv är varmt välkommen att höra av dig per telefon, men vi behöver inget stöd från andra aktörer med rekrytering. Företag som förmedlar personal eller annonser vill inte inte lägga tid på. Vi talar hellre med er som vill bidra i våra elevers vardag!

Dela detta jobb

vikarie i Ma/No/So

Sollentuna kommun