skoljobb.se

Vikarier till våra särskolor i Helsingborgs stad

Regioner
Utgår

2018-11-21

Ansök nu

Vikarier till våra särskolor i Helsingborgs stad

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är våra kommunala grundskolor, förskolor, särskolor och gymnasier. Här jobbar du tillsammans med tusentals andra medarbetare för att hjälpa vartenda barn att lyckas.

Våra kollegor på grundsärskolan och gymnasiesärskolan söker nu ett gäng glada och engagerade vikarier. Vikarier som vill vara med och skapa de bästa förutsättningarna för våra elever och deras behov.

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie inom särskola jobbar du som stöd för våra elever och pedagoger. För oss är det viktigt att vi finns här för alla eleverna. I särskolan utgår undervisningen utifrån varje enskild elevs förmåga och tempo och man arbetar nära eleverna. Vi hjälps åt att hitta lösningarna och humorn i vardagen. Du är med och skapar de bästa lärmiljöerna och förutsättningarna för våra elever och deras behov. Tillsammans med eleverna når du framgång, ibland stor och ibland mindre storslagen men minst lika viktig. Utmaningarna är bara möjligheter som inte upptäckts än.

Vid behov stödjer du även vissa elever i egenvårdsarbetet och ser till att skoldagen fungerar. Behovet i egenvårdsarbete är helt och hållet individuellt men det kan exempelvis innebära att hjälpa till med sondmatning, hygien, omklädning vid idrott och liknande.

Du kommer att arbeta som vikarie och/eller när verksamheterna har extra behov. Du lägger in tider i vårt digitala system Vikariebanken när du har möjlighet att jobba, sedan bokar skolorna dig så fort de har behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning inom barn- och fritid, vård och omsorg eller annan motsvarande utbildning. Utbildning som elevassistent/personlig assistent från folkhögskola eller motsvarande är meriterande.

Vi ser gärna att du har en god kompetens kring funktionsnedsättningar som förekommer hos särskolans elever. Du har förmågan att omsätta denna kunskap i mötet med de unika eleverna för att skapa en trygg och utvecklande lärmiljö. Erfarenhet av arbete inom särskola är starkt meriterande.

För dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare. Du är en trygg person med hela hjärtat i jobbet. Din passion att skapa lärande för alla elever smittar av sig på dina kollegor.

Vi tillämpar löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Vikarier till våra särskolor i Helsingborgs stad

Helsingborgs Stad