skoljobb.se

Vikarierande ämneslärare i slöjd

Regioner
Utgår

2023-06-02

Ansök nu

Vikarierande ämneslärare i slöjd

Om arbetsplatsen

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Höstterminen 2021 startades Färjestadens högstadium i helt nybyggda lokaler. Skolan är utformad för att kunna erbjuda flexibla lärmiljöer, aktiviteter, studieytor och arbetssituationer där varje elev ska kunna hitta sin bästa plats för stunden. På arbetsplatsen kommer du att möta kollegor med ett stort engagemang för elevernas kunskapsutveckling och som verkar för att skapa en kreativ arbetsmiljö. Samarbete, kollegialt lärande, trygghet och glädje genomsyrar verksamheten.

Letar du efter ett arbete där du får utvecklas varje dag tillsammans med dina kollegor och skolans elever? Vill du vara delaktig i att bygga upp en ny modern verksamhet och bidra till skolans fortsatta utveckling? Brinner du för att arbeta med elevers lärande och utveckling? Då är tjänsten som ämneslärare på Färjestadens högstadium arbetet för dig! Nu söker vi två nya kollegor för vikariat som slöjdlärare. En tjänst är på heltid som textilslöjd under ht -23 och en tjänst på 20% som trä- och metallslöjd under läsåret 23/24.

Arbetsuppgifter

Färjestadens högstadium söker till nästa läsår ämneslärare med behörighet i textilslöjd och trä- och metallslöjd. Vi söker drivna och strukturerade lärare som vill arbeta med undervisning, utvecklingsarbete och kollegialt lärande, alltid med eleven i centrum!

Som ämneslärare ingår planering, undervisning, betygsättning och utvärdering i dina arbetsuppgifter. Du motiverar och stimulerar eleverna till att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar och fullföljer uppdraget som lärare utifrån gällande styrdokument. För ämneslärare på Färjestadens högstadium är det kollegiala lärandet och samarbetet i fokus.

På Färjestadens högstadium arbetar heltidsmentorer vilket innebär att du som ämneslärare inte har mentorskap i din tjänst. Du, tillsammans med hela arbetslaget och heltidsmentorn är ändå givetvis viktiga för eleven under hela skoldagen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval och anställning sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Kvalifikationer

Vi söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa år 7-9 och som har ett genuint intresse för barn och ungdomar, samarbete och lärande.

För att skapa framgångsrika arbetslag söker vi dig som är nyfiken, öppen för olika arbetssätt och är flexibel i ditt sätt att samarbeta. Som person har du mycket god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och personal samt kan bidra till ett gott arbetsklimat. I ditt arbete brinner du för - och är duktig på att sätta eleven i fokus och att arbeta relationellt. Vidare har du förmåga att arbeta lösningsorienterat, strukturerat, självständigt och målinriktat. Tillsammans med dina kollegor arbetar du aktivt med förbättrings- och utvecklingsarbete för att driva skolutvecklingen framåt.

Färjestadens högstadium är en ny kommunal 7-9 skola som ligger centralt i Färjestaden. Skolans toppmoderna lokaler är fria från korridorer och arkitekturen erbjuder flexibla lärmiljöer, aktiviteter, studieytor och arbetssituationer. Rummen är i huvudsak organiserade kring arbetslagsarenor där varje arbetslag har en egen hemvist och där lärare och pedagoger arbetar nära eleverna. Slöjdsalarna är belägna i skolans kreativa arena där man tillsammans med bild- och teknikämnet har tillgång till en gemensam verkstad som bjuder in till ytterligare möjligheter att skapa i sitt ämne samt ämnesöverskridande samarbeten tillsammans med de andra praktisk/estetiska ämnena. På Färjestadens högstadium går 24 elever i varje klass och i slöjdämnet undervisar du i halvklass. De vuxnas närvaro tillsammans med skolans utformning stimulerar en trygg miljö där var och en kan mötas och utmanas på sina villkor. Skolan är delvis skofri och helt mobilfri för att bidra till en lugn och behaglig miljö att vistas i. Färjestadens högstadium är en plats för lärare och elever att trivas på.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid / deltid
Textilslöjd ht -23 samt 20% trä- och metallslöjd läsåret 23/24.

Tillträde: 230814
Anställningsform: Vikariat med möjlighet till förlängning

Referensnummer: C139948

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Vikarierande ämneslärare i slöjd

Mörbylånga kommun