skoljobb.se

logga

Vikarierande barnskötare till Raoul Wallenbergförskolan Mariehäll

Regioner
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Vikarierande barnskötare till Raoul Wallenbergförskolan Mariehäll

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att skolans verksamhet på ett positivt sätt ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

RWS består idag av nio förskolor och fem grundskolor i Bromma, Ekerö, Haninge, Mariehäll, Sigtuna, Skokloster, Skövde, Solna och Uppsala. Med vårt utvecklingsarbete strävar vi efter att skapa framstående verksamheter. Målet är givetvis att på bästa tänkbara sätt rusta våra barn och unga för framtiden. För oss är det en framgång för lärandet att inkludera fysisk aktivitet i verksamheten.

Raoul Wallenbergförskolan Mariehäll ligger i relativt nybyggda ljusa lokaler nära Bällstaån intill Sundbyberg med goda kommunikationsmöjligheter. Förskolan har närhet till många fina parker som vi gärna besöker för att utforska vår närmiljö tillsammans med barnen. Förskolan består av 3 avdelningar med 60 barn totalt. Vi har som profil hälsa och rörelse vilket innebär att vi är ute mycket i alla väder. Vi vill erbjuda barnen möjlighet att upptäcka och lära tillsammans genom bl.a. olika skapande uttrycksformer. Vår förskola vill ge barnen lust att lära och en positiv upplevelse till vårt närområde men även naturen. Vi jobbar även för att stimulera till språk genom sång, dans och drama. För oss är trygghet och tillit en grund för ett livslångt lärande.

Vem är du? Vi söker dig som är behörig barnskötare vilket innebär att du har genomfört Barn och Fritidsprogrammet eller på annat sätt utbildat dig till barnskötare. Du bör vara erfaren, driven, självgående och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna innebär att du tillsammans med kollegor arbetar målinriktat, planerar, genomför och utvärderar verksamheten enligt gällande styrdokument och företagets värdegrund. Vi lägger stor vikt vid din personlighet, lyhördhet samt din förmåga till god kommunikation med barn, föräldrar samt kollegor. Goda kunskaper i engelska och digitalisering är meriterande. Vi använder oss av TYRA-appen som är ett digitalt hjälpmedel för vår dagliga verksamhet.

Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och tänker att ”här får jag, här kan jag, här utmanas jag”. I ditt arbete ingår det att förstå sitt uppdrag och vara införstådd i läroplanen. Du ska, tillsammans med förskollärare och övriga kollegor, se till att verksamheten svarar mot rådande styrdokument och beslut. I din roll bör du därför vara lösningsfokuserad och flexibel, ha lätt för att samarbeta och dela med dig av goda erfarenheter, samt vara självständig.

Meriterande:

·       Stor egen drivkraft med förmågan att se möjligheter

·       Mål- och resultatinriktad

·       Flexibel och stresstålig

·       Intresse för hälsa och rörelse samt mycket utevistelse

·       Värna om barns inflytande

·       Intresse av att utveckla barnens lärmiljö

·       Intresse för digital utveckling

Vi erbjuder dig:

·       Friskvårdsbidrag

·       Fyra planerings/utvärderingsdagar per år

·       Arbetskläder

·       Fria, pedagogiska luncher

·       En närvarande ledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med pedagogerna arbetar mot ambitiösa mål

Tjänsten som barnskötare är ett vikariat på 75% med tillträdesdag 10 januari 2022 fram till 30 juni 2022. Tjänsten kan komma att förlängas alternativt övergå i en tillsvidaretjänst.

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt, dock senast den 12 december 2021. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta rektor Marie Wessman, 070-734 81 50, marie.wessman@raoulwallenbergskolan.se 

För att arbeta inom förskola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi undanber oss all kontakt från personal- och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Vikarierande barnskötare till Raoul Wallenbergförskolan Mariehäll

Raoul Wallenbergskolorna AB