skoljobb.se

Vikarierande fritidsledare till Mobila gruppen i Lund

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-30

Ansök nu

Vikarierande fritidsledare till Mobila gruppen i Lund

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 400 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet bedrivs i enlighet med verksamhetsuppdraget för den öppna ungdomsverksamheten i Lund. Din uppgift är att bedriva arbetet, tillsammans med ungdomarna, och sträva efter så hög delaktighet och så stort inflytande för dem som möjligt. Det gör du bland annat genom att arbeta för att främja ungas intressen och drivkrafter för att där igenom skapa forum för informellt lärande.

Verksamheten du ska arbeta i heter Mobila gruppen. Verksamheten är flexibel och har ett brett arbetsfält med hela Lunds kommun som arbetsfält. Mobilt arbete som fritidsledare är en relativ ny arbetsmetod och är fortfarande under utveckling i gruppen. Mobila gruppen, arbetar uppsökande ofta på andras arenor då verksamheten inte bedrivs på en traditionell fritidsgård. Arbetet kräver samverkan i stor utsträckning med föreningar, skola, fritid för att kunna möta de behov och begär unga har. Fritidsledaren har en självständig roll som kräver egenansvar för att bidra till verksamhetens utveckling. Arbetsgruppen arbetar till stor del med att stötta ungas egenorganisering genom projekt och föreningsbildande.

Fritidsledarens roll att arbeta uppsökande
Mobilt och flexibelt
Coachande förhållningsätt
Salutogent synsätt
Fritidsledaren arbetar med ungas egenorganisering
Validerar ungas kompetenser genom ELD metoden

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en eftergymnasial utbildning till fritidsledare alternativt ha annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Du ska ha erfarenhet av arbete med unga motsvarande mer än 6 månader.

Det är meriterande om du har körkort med B-behörighet.

Vi söker dig som visar intresse och förståelse för andra, skapar laganda, uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du respekterar andras åsikter och utvecklar självinsikt samt kommunicerar den öppet.

Vi tycker det är viktigt att skapa goda relationer till unga och personal genom att bygga nätverk inom och utanför organisationen. Du har ett positivt förhållningssätt gentemot andra men klarar också att hantera konflikter.

Du kan sätta klart definierade mål, planera aktiviteter och projekt i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande. Du utnyttjar tiden effektivt genom att identifiera och organisera resurser som behövs för att utföra uppgifter.

Tillträde enligt överenskommelse med varaktighet tom 2019-12-31, eventuellt kan det bli aktuellt med förlängning.

ÖVRIGT
Då arbete med barn och unga är en del av vår verksamhet ska du lämna in ett utdrag från belastningsregistret innan anställningen kan slutföras.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Vikarierande fritidsledare till Mobila gruppen i Lund

Lunds kommun