skoljobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Kulturskolan är en frivillig skolform för barn och unga upp till 21 år. Inom skolan undervisas ca 1200 elever. Kulturskolans uppdrag är att arbeta med undervisning och föreställningar för att ge alla barn och unga i Salems kommun möjligheten att uppleva och utöva olika kulturformer. De kulturformer som erbjuds är exempelvis instrumentalundervisning, sång, komposition, musikproduktion, dans och teater. Kulturskolan arbetar för en god tillgänglighet med ett brett och inkluderande kursutbud samt erbjuder fördjupningskurser för de barn och unga som vill satsa lite extra på sin kulturform.

Kulturskolan har de senaste åren genomgått en expansiv fas då skolan sedan ett antal år tillbaka blivit beviljad medel ur Kulturrådets utvecklingsbidrag och från Filminstitutet för att utöka verksamheten i syfte att nå nya målgrupper. Även regeringssatsningen ”Skapande skola” samordnas av kulturskolan. Som chef förväntas du förvalta det utvecklingsarbete som har pågått de senaste åren.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en chef för kulturskolan till ett tidsbegränsat föräldravikariat. Som chef för kulturskolan har du personalansvar för 14 medarbetare och arbetsmiljöansvar för samtliga personal och elever. Du ansvarar vidare för att verksamheten når uppsatta mål och följer sin budget. I nära samarbete med kulturskolans samordnare och alla andra medarbetare ansvarar du även för att organisera evenemang som konserter, dans-, teater- och musikalföreställningar. 

Din tjänst är placerad inom barn- och utbildningsförvaltningen i Salem med ett nära och gott samarbete med övriga skolor och verksamheter inom förvaltningen. Du ingår i en chefsgrupp med övriga rektorer och enhetschefer med förvaltningschefen för barn- och utbildningsförvaltningen som din närmsta chef. Som stöd i din chefsroll har du en kulturskolesamordnare som du kommer att arbeta nära, samt stöd från barn- och utbildningsförvaltningens stab.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du är självgående, har ett stort intresse och engagemang för kulturskolans olika verksamheter samt är bra på att organisera, planera och strukturera ditt arbete. Du har goda ledaregenskaper och förmåga att skapa förtroende hos medarbetarna.

Du som söker har en högskoleutbildning inom pedagogik och/eller kultur alternativt annan högskoleutbildning som bedöms lämplig för tjänsten. Du ska ha god kännedom om kulturskola som verksamhet. Tidigare erfarenhet som chef inom kulturskola eller inom en annan skolform är meriterande men inget krav. Du ska ha erfarenhet av driva verksamhetsutveckling, och det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete med normkritik, mångfald, inkludering och genusvetenskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Omfattning

Tjänsten är ett heltidsvikariat, eller som lägst 75 % efter överenskommelse.

Tjänsten är ett vikariat mellan mars 2021 och december 2021, med eventuell förlängning. Tillträdesdatum kan justeras enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 20-12-15.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Katarina Sweding

Barn- och utbildningschef och skolchef

08-532 598 66

katarina.sweding@salem.se

Pernilla Söderblom

Chef för Kulturskolan i Salem

08-532 599 73

pernilla.soderblom@salem.se

Vikarierande kulturskolechef till Salems kulturskola

Regioner
Utgår

2020-12-15

Ansök nu

Dela detta jobb