skoljobb.se

Vikarierande lärare i Hem- & konsumentkunskap till Björkhagens skola

Regioner
Utgår

2023-06-02

Ansök nu

Vikarierande lärare i Hem- & konsumentkunskap till Björkhagens skola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. 

I vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.

  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.

  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.

  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Björkhagens skola är en kommunal F-9 skola som ligger söder om söder, mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet. Skolan har en fantastisk skolgård som inbjuder till lek och aktiviteter. I närheten finns Björkhagens tunnelbanestation som innebär att det är lätt att förflytta sig bl.a. till stadens stora kulturutbud. Idag är har vi ca 900 elever och vi är ca 120 medarbetare som arbetar i årskursvisa arbetslag, vi är till största delen fyrparallellig F-9. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta. Det innebär att för oss står barnens utveckling i centrum och vi skapar en trygg miljö där vi känner gemenskap och kan utvecklas. Genom att inspirera och skapa nyfikenhet, möta eleverna där de är och utifrån deras egna förutsättningar skapar vi en skola där alla kan lyckas och nå långt i sin kunskapsutveckling. För att lyckas med vårt uppdrag har vi på djupet förstått att det är genom samarbete vi erbjuder den bästa skolgången för våra elever. På Björkhagens skola är arbetet tillsammans viktigt och samarbetskulturen är synlig och självklar. Vi har utvecklat en organisation och arbetssätt som möjliggör för våra lärare att samarbeta kring eleverna i både arbetslag och i ämnesteam.

Vi söker vi nu en vikarierande lärare i Hem- och konsumentkunskap eftersom ordinarie lärare kommer att vara föräldraledig.

Arbetsbeskrivning

Undervisning i hem- och konsumentkunskap i åk 6-9. Du kommer att ingå i ett arbetslag på högstadiet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i Hem- och konsumentkunskap. 

Vi söker dig som gör eleven delaktig planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära både självständigt och tillsammans med andra. Du reflekterar över undervisningen på ett systematiskt sätt, både enskilt och tillsammans med kollegor. Du anpassar din undervisning efter elevernas variationer. Du är en trygg och stabil person med självinsikt. Som person motiveras du av att samarbeta och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Med en god struktur planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Vikarierande lärare i Hem- & konsumentkunskap till Björkhagens skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen