skoljobb.se

Vikarierande Skoladministratör till Filbornaskolan

Regioner
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Vikarierande Skoladministratör till Filbornaskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Filbornaskolan är en skola med fem nationella program (EK, SA, NA, BF, IN), introduktionsprogrammen och en gymnasiesärskola. Vi har totalt ca. 740 elever.

Skolans profil är idrott och hälften av våra elever har någon sorts idrottsinriktning. Vår andra styrka är att vi är en skola med mångfald ur alla dess aspekter. Vi är ett "Sverige i miniatyr", vilket vi är stolta över.

Känslan på skolan kännetecknas av ett gott relationsklimat mellan elever och personal. Vi är en elevorienterad och lösningsfokuserad skola.
"Helt enkelt en bra skola!"

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär en utpräglad servicefunktion till ledning och personal och du ansvarar därför för att stödja skolans ledning med kvalificerat administrativt arbete. Du ansvarar för elev-administration, del av fakturahanteringen, dokumenthantering, diarieföring och övriga praktiska administrativa arbetsuppgifter som ryms inom tjänsten. Du arbetar i nära samarbete med övrig kanslipersonal.

På Filbornaskolan är vi stolta över vårt goda relationsklimat och strävar efter en god och stark laganda. Välkommen att bli en del av vårt nya team!

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har lägst gymnasieutbildning eller motsvarande samt några års av aktuell arbetslivserfarenhet, gärna som skoladministratör.

Har du någon form av administrativ utbildning eller ekonomiutbildning är det ett plus. Tjänsten kräver goda IT-kunskaper samt erfarenhet av arbete i olika program och system. Du behöver därför besitta goda kunskaper i Office-paketet, främst Word och Excel. Kunskaper i Procapita är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet och kunskap av Agresso, Personec Självservice och/eller WinLas då dessa program används mycket i det dagliga arbetet.

Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Du ska ha förmåga att fatta egna beslut samt ta initiativ till förbättringar och utveckla rutiner inom det egna arbetsområdet.

Du har förmåga att prioritera, planera och strukturera ditt arbete och är bekväm med många olika kontakter under dagen. Det innebär att du är observant och lyhörd för vad som behöver göras och kan prioritera på ett effektivt sätt. Du är handlingskraftig, självständig, ansvarstagande och flexibel. Med ett positiv förhållningssätt tar du dig an dina arbetsuppgifter och löser de problem som dyker upp. Du sprider en positiv anda runt omkring dig och du brinner för god service! Tjänsten är på 80%.

Tycker du att det låter intressant?
Eftersom det är semestertider kommer processen att dra ut på tiden. Direkt efter den 4 aug sätter vi igång med rekryteringsarbetet och med intervjuer.

Tveka inte att höra av dig före den 4 aug om du behöver svar på några frågor eller hamnar i annan tidsbrist.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Vikarierande Skoladministratör till Filbornaskolan

Helsingborgs Stad