skoljobb.se

Wasaskolan söker speciallärare

Regioner
Utgår

2022-02-04

Ansök nu

Wasaskolan söker speciallärare

En dag på jobbet
Att vara på speciallärare på Wasaskolan innebär att du tillsammans med skolans elevhälsoteam stödjer lärare till att ge våra elever de bästa förutsättningarna i sitt lärande. Ditt ansvar blir att möta upp våra äldre elever i lärande kontexten. I det arbetet ingår att arbeta tillsammans med lärare i klassrum och i skolans flexgrupp "Möjligheten". I vardagen ger du stöd, skapar insatser och tillsammans med lärare utvärderar extra anpassningar samt vid behov upprättar frågeställning om särskilt stöd.  Du deltar i elevhälsoteamets veckomöten, leder elevhälsomöten i personalgruppen samt vid behov deltar i möten med elev och vårdnadshavare. Vi lägger stort fokus på förebyggande och främjande insatser i vår skola, vilket i vardagen gör att du med din profession tillsammans med elevhälsoteamet hjälper verksamheten att se, utveckla och följa upp vårt relationella förhållningssätt i mötet med elever. 

Vem är du? 
Krav: 
- Examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan
- Erfarenhet av elevhälsoarbete i grundskola 
Meriterande:
- God kompetens inom NPF, differentierad undervisning och assisterande teknik
- Erfarenhet av analysarbete vid särskilt stöd
- Matematik som specialområde 
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som alltid utgår från ett perspektiv där eleven är i centrum. Din nyfikenhet gör att du ser möjligheter även i utmaningar. Du har en förmåga att bygga relationer med alla elever, vilket gör det naturligt att se det professionella relationsbygget till eleven som en förutsättning för att lyckas. Du tar ansvar för uppgifter och utför, utvärderar och systematiskt analyserar det viktiga elevhälsoarbetet. För att trivas hos oss behöver du också se styrkan i samarbete, gilla en vardag i en verksamhet med puls och se lärande som en ständigt pågående process.

Vi erbjuder dig 
På Wasaskolan får du möjlighet att arbeta i ett stort elevhälsoteam med speciallärare, specialpedagog, kurator, SYV, stormentorer och skolsköterska samt rektor och biträdande rektor.  Här arbetar vi flexibelt tillsammans. I din vardag möter du engagerad personal och vetgiriga elever. I Södertälje kommun finns goda möjligheter till kompetensutveckling och som anställd i kommunen har du tillgång till kommunens fördelaktiga förmånsportal

Välkommen till oss!  
Wasaskolan ligger i utkanten av Södertälje i Geneta området. Vi är idag 72 medarbetare och ca 570 elever. Skolan är tvåparallellig och vi arbetar med flerlärarskap i alla klasser. Vår pedagogiska idé bygger på våra värdeord; Trygghet, Samarbete, Kunskap och Framtid.  Vår skolas placering invid stora grönområden ger oss goda möjligheter till lärande genom lek utomhus.  Hos oss möts du av ljusa lokaler, goda resurser i form av administrativ personal, elevhälsoteam och ökande andel behörig lärarpersonal. Vi har under flera års tid varit i ett stort fokus kring utveckling av undervisningen. Det har genererat i en ökad gymnasiebehörighet med närmare 30%. Vår resa är inte klar! Vår målbild är att kontiuerligt arbeta mot vår värdegrund Trygghet, Samarbete, Kunskap och Framtid, det ger våra elever de bästa förutsättningarna samt ger oss världens bästa skola och arbetsplats.  
Rekryteringen sker löpande och kan komma att avslutas innan ansökningstidens slut. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Wasaskolan söker speciallärare

Södertälje kommun - Utbildningskontoret