skoljobb.se

Yrkeslärare Barnskötare, vuxenutbildning

Företag Forshaga Kommun
Regioner
Utgår

2018-06-24

Ansök nu

Yrkeslärare Barnskötare, vuxenutbildning

Forshaga kommun har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Förvaltningen Lärande och arbete ansvarar för vuxenutbildning, IFO socialtjänst, integration och samordnar arbetsmarknadsåtgärder.

Förvaltningens uppdrag är att erbjuda vägledning, utbildning och ge förutsättningar till ett tryggt och självständigt liv.

Beskrivning
Vi söker lärare till yrkesprogrammet Barnskötare för perioden 2018-08-06 - 2019-06-16.

I tjänsten som lärare undervisar och arbetar du med en elevgrupp som under sin studietid på vuxenutbildningen förbereds för arbete inom förskola eller annan liknande verksamhet. Studieformen är halvdistans med kursträffar med möjlighet att kombinera med studier på distans.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa vuxna elever på barnskötarutbildningen och ha ett nära samarbete med vård- och omsorgsarbetslaget. Din roll, utöver att undervisa, är att i samarbete med branschen/arbetsplatsen se till att eleven utvecklas inom sin yrkesroll. Du kommer att ha ett helhetsansvar för utbildningen såsom planering, genomförande och uppföljning. I uppdraget ingår att stötta eleverna genom att ha kunskap om deras behov, följa deras studier och vara delaktig i målet att de ska nå sin barnskötarexamen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig/legitimerad lärare alternativt har andra kompetenser inom ramen för barnskötarutbildning. Som lärare har du tålamod och förståelse för alla individers olika förutsättningar. Du är också duktig på att hitta individanpassade lösningar för att eleven ska nå sina mål. Som medarbetare är du flexibel och självgående, men trivs också med att jobba i team med övriga kollegor. Du brinner för att hjälpa elever att strukturera sitt arbete och stötta för att de ska utveckla sin potential.

Vi ser också att du drivs av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till kontinuerlig utveckling samt är självständig och ansvarsfull i ditt uppdrag.

B-körkort krävs då besök på elevernas praktikplatser ingår i tjänsten.

Villkor
Tjänsten kommer att tillsättas om erforderliga beslut fattas. Det är en visstidsanställning på 50% - 100 % med möjlighet till förlängning.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras in innan anställningsavtal kan upprättas.

Vänta inte med att skicka din ansökan då intervjuer kommer ske löpande, tillsättning av tjänsten kan komma att ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg på vår hemsida. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Dela detta jobb

Yrkeslärare Barnskötare, vuxenutbildning

Forshaga Kommun