skoljobb.se

logga

Yrkeslärare Fastighet, anläggning och byggnation, särskolan på ALG

Regioner
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Yrkeslärare Fastighet, anläggning och byggnation, särskolan på ALG

Arbetsplatsen

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1000 elever/studerande och 150 anställda. Till höstterminen 2021 kommer skolan att bestå av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten.

Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra.

Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller bilmekaniker. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika program, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsbeskrivning

Vill du bli en del i det viktiga arbetet på gymnasiesärskolan?

På Anders Ljungstedts gymnasium har vi fem nationella program inom gymnasiesärskolan, alla med inriktning mot ett yrke. Aktuell tjänst innebär att du kommer undervisa i yrkesämnen inom programmet för fastighet, anläggning och byggnation. Arbetet kommer ske tillsammans med en yrkeslärarkollega.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med yrkeslärare, ämneslärare, speciallärare som arbetar nära varandra och eleverna. Ditt uppdrag som yrkeslärare innebär, förutom att undervisa i programämnen och programfördjupningar, att både stötta och utmana eleverna för att utvecklas i riktning mot ett självständigt liv med möjlighet till egen försörjning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett stort yrkeskunnande inom fastighet, anläggning och byggnation. Det är särskilt meriterade med erfarenhet inom vaktmästeri och fastighetsskötsel. Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Det är önskvärt med yrkeslärarexamen med adekvat ämnesinriktning. 

Du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med människor. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv. 

Om du vill komma i kontakt med rekryterande chef  under annonseringstiden, vänligen mejla till skolans funktionsbrevlåda. zzzalg@utb.linkoping.se

Vi återkommer till dig i början av augusti.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-09-01

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.om. 2021-12-21

Sysselsättningsgrad: 40%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7269

Dela detta jobb

logga
Yrkeslärare Fastighet, anläggning och byggnation, särskolan på ALG

Linköpings kommun