skoljobb.se

Yrkeslärare för HA-programmet samt Lärlingsprogrammet HA

Företag Lunds kommun
Regioner
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Yrkeslärare för HA-programmet samt Lärlingsprogrammet HA

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 300 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

ARBETSUPPGIFTER
Vi har många sökande elever och expanderar för tredje året i rad! Därför letar vi nu efter nya lärare till vårt attraktiva Handels- och administrationsprogram samt Lärlingsprogram. Hos oss får du möjlighet att träffa blivande handlare i alla dess former och arbeta med deras utbildning under deras tre år i skolan. Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning inom handels-ämnen samt att handleda elever och dokumentera deras studieresultat. Du kommer få gott stöd av ett välfungerande lärarlag och en mentor.
Tjänsten på Handels- och administrationsprogrammet är 100% och den på Lärlingsprogrammet 70%.

Till ditt stöd kommer du ha ett entusiastiskt arbetslag, ett engagerat elevhälsoteam och dessutom fantastiska elever.

KVALIFIKATIONER
Förutom en yrkestid inom handel- och administration eller liknande bransch så ser vi gärna att du har lärarerfarenhet och helst lärarlegitimation. Som gymnasielärare på Gymnasieskolan Vipan ansvarar du för planering, genomförande och bedömning av elevernas arbete. En bred erfarenhet från kurser på Handelsprogrammet är självklart meriterande. En viktig del av yrkesutbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (APL), vilket det är positivt om du har erfarenhet av. Vi ser gärna att du som lärare har god kontakt med branschen då vi strävar mot gott samarbete med arbetslivet.

Du är drivande, engagerad och har goda relationer med både kollegor och elever. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet där vi ser att du är bekväm i din roll som lärare och har ett förhållningssätt där allt är möjligt. Som person är du initiativrik och målinriktad samt har lätt för att engagera och motivera ungdomar och vuxna. Du kommer att ha en mentor i arbetslaget som kan både hjälpa dig med översyn av planering samt rutinerna på vår skola. Vi välkomnar alltid nya medarbetare varmt!
Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen.

Anställningsvillkor enligt avtal.
Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.

I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Yrkeslärare för HA-programmet samt Lärlingsprogrammet HA

Lunds kommun