skoljobb.se

logo

Yrkeslärare - fordonsprogrammet

Företag Vansbro kommun
Regioner
Utgår

2022-07-20

Ansök nu

Yrkeslärare - fordonsprogrammet

Om arbetsplatsen

Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!

Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans skapar för våra medborgare i Vansbro kommun.

Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längs älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. I Vansbro kommun är vi mycket stolta över bredden inom näringslivet som skapar en mycket god arbetsmarknad med ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vansbro Utbildningscenter är en gymnasieskola för utveckling och lärande. Vi vill att eleverna ska lämna skolan med god självkänsla, kunskap och framtidstro. Ledarskapet hos vår personal ska präglas av föredöme, personlig omtanke, inspiration och motivation. Vill du vara med att skapa detta är det dig vi söker.

Våra medarbetare arbetar målmedvetet för att ge eleverna goda kunskaper och en god personlig utveckling.

Som lärare vid fordonsprogrammet, med inriktning personbil, undervisar du i de programspecifika kurserna, samt koordinerar och följer upp det arbetsplatsförlagda lärandet (APL). Du är även ansvarig för skötsel och underhåll av skolans egen fordonspark, hall- och materielvård. I ditt arbete ansvarar du för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleven känner nyfikenhet och lust att lära. Du bidrar till, att tillsammans med kollegor skapa en helhet kring eleven. Du ingår i ett kollegium där du är med och utvecklar den pedagogiska verksamheten. I arbetet ingår även att dokumentera, följa upp och utvärdera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig/legitimerad lärare i efterfrågat ämnesområde, eller har legitimationsgrundande utbildning med behörighet att undervisa som yrkeslärare vid fordonsprogrammet. Du har också god förståelse för skolans uppdrag, samt läraruppdraget. Vi söker en medarbetare som har erfarenhet och kunskap av att arbeta pedagogiskt med enskilda individer och med grupper. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till elever, medarbetare och som externa parter.

För att lyckas i rollen har du ett prestigelöst, flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt, med en öppen och positiv människosyn. Du har god förmåga att möta och bemöta andra människor, samt har god datavana.

Vi söker dig som är/har:
- Väl förtrogen med skolan styrdokument
- Ett professionellt förhållningssätt
- Trygg i din roll att leda och handleda andra
- God förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevens/undervisningsgruppens behov
- Värnande om kollegial samverkan och den gemensamma arbetsmiljön
- En positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten
- God samarbetsförmåga

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav

Före anställning ska examensbevis/legitimation och giltigt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister lämnas. Tänk på att dessa kan ta ett tag att få, varav utdrag kan vara bra att beställa tidigt i rekryteringsprocessen.
Ange gärna referenspersoner i ansökan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-08-08

Tidsbegränsat vikariat höstterminen 2022, med eventuell möjlighet till fortsättning

Referensnummer: A1136374-2022-92

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

Övrigt

Insända ansökningar återsändes ej. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR (dataskyddsförordningen).

Vansbro kommun erbjuder möjlighet till fri tillgång till simhall och gym, semesterdagsväxling samt busskort till förmånligt pris.

Personer med skyddade personuppgifter rekommenderas att skicka ansökan med brevpost till adress; Vansbro kommun Norra Allégatan 30, 786 31 Vansbro. I ansökan ska framgå vilken tjänst som söks och en tydlig information om myndighetsbeslut om skyddade personuppgifter. Önskvärt är att Skatteverkets beslut om skyddade personuppgifter följer med ansökan för att ansökan ska kunna skyddas på rätt sätt från början.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logo
Yrkeslärare - fordonsprogrammet

Vansbro kommun