skoljobb.se

logga

Yrkeslärare i elteknik till Anders Ljungstedts gymnasium

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-01

Ansök nu

Yrkeslärare i elteknik till Anders Ljungstedts gymnasium

Sista ansökningsdatum: 2020-10-01
Referensnummer: 5591

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Mårten Larsson, Rektor, 013-207539, marten.larsson@linkoping.se

Madelene Arvendal, Rektor, 013-26 32 96, madelene.arvendal@linkoping.se

Weine Johansson, Lärarförbundet, +46725827662

Andreas Ingmarsson, Lokal facklig företrädare för LR, +46727499237

 

 

 

Om arbetsplatsen


Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1200 elever/studerande och 220 anställda. Organisatoriskt består skolan av sex rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten. Skolan är närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra. Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller barnskötare. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika inriktningar, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning. Flygteknikutbildningen och Industriprogrammet samt delar av el- och energiprogrammet är certifierade av Teknikcollege. Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsbeskrivning


Vi söker en yrkeslärare inom elteknik till El- och energiprogrammet. På programmet utbildas elever som vill arbeta med datorer, elteknik, automation och energiteknik eller vill studera vidare inom området. Lärarna på programmet arbetar i ett arbetslag kring eleverna. Det finns även andra kompetenser kopplade till programmet så som specialpedagog, kurator, studie- och yrkesvägledare och elevassistenter som du som lärare samarbetar med. Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium skapar du förutsättningar för lärande, handleder eleven mot målen och deltar i fostran av eleven till en samhällsmedborgare. Du arbetar kontinuerligt med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera detta med eleven. I läraruppdraget kan även mentorskap ingå, vilket medför att du deltar i elevvårdsarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal. Du kommer också att planera och följa upp elevernas APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Vi ser gärna att du deltar i eller driver utvecklingsarbete. På skolan finns ett aktivt arbete med kompetensutveckling inom skolans utvecklingsområden. Vi arbetar ständigt för en högre kvalitet i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad yrkeslärare eller har erfarenhet från branschen och vill ta ett nytt steg i din karriär genom att utbilda framtidens yrkesmän och yrkeskvinnor. Om du inte är utbildad yrkeslärare ser vi gärna att du har handlett elever på APL eller haft en arbetsledande roll på din arbetsplats. Vi söker särskilt dig som har fördjupad och bred kunskap inom elteknik och automation. För mer information om vilken kompetens som behövs för att arbeta som lärare på programmet, klicka på länken nedan:

https://www.uhr.se/studier-och-antagning/tilltrade-till-hogskolan/Behorighcet-till-grundniva/Sarskilda-behorighetskrav-forlararutbildningen/

Som lärare på Anders Ljungstedts gymnasium är det viktigt att du tycker om att arbeta med ungdomar och har lätt för att bygga relationer med elever och vårdnadshavare. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet. Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv. Vi vill att du är förtrogen med digital teknik och ser möjligheter med använda dig av det som ett redskap i ditt arbete. Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd är meriterande.

Information om tjänsten


Tillträde: 2021-01-04 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5591

Dela detta jobb

logga
Yrkeslärare i elteknik till Anders Ljungstedts gymnasium

Linköpings kommun