skoljobb.se

logga

Yrkeslärare i flygteknik/flygtekniker

Regioner
Utgår

2021-12-31

Ansök nu

Yrkeslärare i flygteknik/flygtekniker

Arbetsplatsen

Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en stor skola med över 1100 elever/studerande och 200 anställda. Organisatoriskt består skolan av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten.

Skolan är närmsta granne med Saab arena. Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. Att ta sig hit med stadsbuss, cykel eller bil fungerar också bra. Det finns gott om parkeringsplatser. Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till yrken som exempelvis frisör, elektriker eller bilmekaniker. På skolan finns även gymnasiesärskola med fem olika inriktningar, introduktionsprogram för elever som saknar behörighet till ett nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning.

Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Arbetsuppgifter

Befattningen yrkeslärare inom flygteknik innebär att skapa lektioner och lektionsmaterial samt att utbilda teoretiskt och praktiskt i flygtekniska ämnen både för gymnasieskolans mekaniker till kategori A1, A2, A3 och A4, och för den eftergymnasiala teknikerutbildningen till kategori B1.3/B1.4.

Du kan komma att undervisa gymnasieelever och yrkeshögskolestudenter i karaktärsämnen samt vara instruktör under internpraktiken.

Du förväntas kunna ta ett mentorskap för en klass elever. I mentorskapet ingår att du deltar i elevvårdsarbete, tar föräldrakontakter och genomför utvecklingssamtal. En viktig del är att arbeta för en effektiv organisation och att utveckla verksamheten. Vi arbetar aktivt med digitalisering. Alla elever har en egen Cromebook. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flygteknisk och/eller helikopterteknisk bakgrund, flygteknikerutbildning eller motsvarande samt flerårig erfarenhet från branschen. Praktisk erfarenhet från Part-145 verksamhet eller liknande är meriterande.

Om du har en lärarbehörighet eller motsvarande utbildning/erfarenhet och behörighet/erfarenhet av flygplan och/eller helikopter så är din profil intressant för oss. Erfarenhet av att handleda elever på APL samt av samverkan/samarbete mellan APL-plats och utbildningsanordnare är meriterande.

Du har lätt för att samarbeta och god organisationsförmåga. Du tycker det är självklart att arbeta tillsammans med olika professioner för att öka elevernas måluppfyllelse. Vidare är du lyhörd för idéer och öppen för såväl ny forskning som beprövad erfarenhet och kan omsätta kunskapen i praktisk handling för att utveckla verksamheten. Du är tydlig i ditt ledarskap och trygg i dig själv. Du har lätt för att bygga relationer med elever och tycker om att arbeta med ungdomar.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7499

Dela detta jobb

logga
Yrkeslärare i flygteknik/flygtekniker

Linköpings kommun