skoljobb.se

Yrkeslärare i industri- och el-ämnen till Kattegattgymnasiet

Företag Halmstads kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Yrkeslärare i industri- och el-ämnen till Kattegattgymnasiet

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

Yrkeslärare i industri- och el-ämnen till Kattegattgymnasiet

Arbetsuppgifter

Åren som gymnasieelev är som en spännande berättelse, ett äventyr. Det ska helst vara ett tryggt äventyr, som en magkittlande lindans med rejält skyddsnät. Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har därför som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. Är du en av oss? Gör testet nedan! - Jag brinner för att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. - Genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande. - Jag vill aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse. Stämde alla påståenden in på dig? Då kan du fortsätta att läsa! Vi söker nu yrkeslärare i industri- och el-ämnen till Kattegattgymnasiet i Halmstad! På industrisidan kommer du att undervisa i ämnena verkstadsteknik, ritningsläsning samt människan i industrin. Här behöver du ha kunskaper i svarv, fräs, CNC, Mastercam samt Solid Works. På elsidan kommer du att undervisa i ellära, mät- och reglerteknik, elektromekanik och automation men också CAD och programmering. De flesta kurserna ges inom industritekniska, el- och energiprogrammet samt teknikprogrammet. Du utbildar elever utifrån de styrdokument som finns. Tillsammans med berörda lärare utvecklar du programmen i nära samarbete med branschen för att ge eleverna bästa möjliga utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har yrkeslärarexamen i ämnen inom industri och/eller el-ämnen med inriktning mot automation. Tjänsten kan komma att innehålla programmering och CAD och det är därför meriterande med kunskaper i PLC-programmering, CAD och e-plan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbetslivet. Du är en engagerad person som trivs med undervisning och ungdomar. Du är kreativ, strukturerad och lyhörd med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga din yrkeslärarexamen för att underlätta rekryteringsprocessen. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid, 90-100 %
Tillträde: Tillträde: 2019-08-12 Tjänsten är ett vikariat 
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Maria Burge
Telefon: 072-987 16 24
Namn: Mathias Sandberg
Telefon: 072-152 89 90

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Emanuel Rosenbring
Telefon: 

Ansökan

Referensnummer: C28440 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-06-02

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Kattegattgymnasiet är kommunens största gymnasieskola där vi f n utbildar ca 1400 elever på våra 8 nationella program (Bygg- Fordon- Industri- El och energi- VVS och fastighet-, Naturvetenskap-, Ekonomi- samt Teknikprogrammet) och på Introduktionsprogram. Med helt nya lokaler på gång de närmaste två åren räknar vi med att skolan framöver ska kunna växa ytterligare.

Dela detta jobb

Yrkeslärare i industri- och el-ämnen till Kattegattgymnasiet

Halmstads kommun