skoljobb.se

Yrkeslärare i vård och omsorg till Vuxenutbildningen

Företag Halmstads kommun
Regioner
Utgår

2018-06-22

Ansök nu

Yrkeslärare i vård och omsorg till Vuxenutbildningen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver utbilda fler ungdomar och vuxna så att vi alla kan få den vård-och omsorg vi behöver! Nu söker vi en vård- och omsorgslärare till Vuxenutbildningen. Är du en av dem?

Vi önskar engagerade pedagoger som kan se elevernas potential och utvecklingsmöjligheter. Lösningsfokuserad livssyn och god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper för att kunna bedriva ett framgångsrikt arbete tillsammans med kollegor och elever.

En viktig del av arbetet är att möta varje enskild elev ute i vård -och omsorgs arbetslivet och att då kunna anpassa arbetssätt och bemötande. Flexibilitet och nytänkande är nyckelord som beskriver egenskaper hos personerna vi söker.

Din kompetens ska bidra till verksamhetens utveckling, kvalité och resultat. Vi tror på samarbete och öppnar nu upp för ett samarbete mellan skolorna för att använda kompetensen när och var den behövs.

Vård- och omsorgsutbildningen har genomförts med god kvalitet i många år. Vi jobbar nu för att utveckla flexiblare utbildningsformer och studier. Vi arbetar för att ständigt utveckla vårdutbildningen i nära samverkan med verksamheterna inom vård- och omsorg, både i kommunal och privat regi.

Vuxenutbildningen (Vårdvux) är organiserat i ett arbetslag med vård-och omsorgslärare. Undervisningen bedrivs i form av närstudier (traditionellt) men även som lärlingsutbildning. Det pågår och planeras även fortbildning/utbildningsinsatser inom andra förvaltningar i kommunen och inom vår egen verksamhet (SFI och Lärvux).

Vi arbetar med delaktighet och tar tillvara medarbetarens kompetens och utvecklingsmöjligheter.

KVALIFIKATIONER
Du har yrkeslärarexamen alternativt vård/omsorgsutbildning. Om du inte har yrkeslärarexamen kan du få en tidsbegränsad anställning. Bred erfarenhet inom vård- och omsorg samt erfarenhet av validering och lärlingsutbildning är ett plus.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmsta kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tillsvidareanställning gäller vid innehavande av yrkeslärarexamen alternativt lärarlegitimation. I annat fall gäller visstidsanställning.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga din yrkeslärarexamen och eventuell lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörande beslut tas i organisationen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Yrkeslärare i vård och omsorg till Vuxenutbildningen

Halmstads kommun