skoljobb.se

logo

Yrkeslärare i yrkesämnen inom industriteknisk inriktning svets till lärcentrum Anstalten Tidaholm

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2022-08-18

Ansök nu

Yrkeslärare i yrkesämnen inom industriteknisk inriktning svets till lärcentrum Anstalten Tidaholm

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Arbetsbeskrivning

Som yrkeslärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt. Du arbetar som ämneslärare för lokala studerande och för studerande på distans. I båda fallen på lärcentrum såväl som i arbetsplatsförlagt lärande. Vid behov validerar du studerandes tidigare kunskaper. Du fungerar dessutom som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annan anstalt. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med personal på den lokala anstalten. 

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. 

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet som yrkeslärare inom industriteknik svets och ser lärarexamen med behörighet att undervisa inom industriteknik svets som meriterande men ej som krav. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av arbete inom yrkesområdet. Vi ger dig då stöd i att studera till behörig yrkeslärare i kombination med arbetet.

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kollegor, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har
• Gymnasieutbildning inom aktuellt yrkesområde 
• Erfarenhet som yrkeslärare inom aktuellt ämnesområde 
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har
• Gymnasielärarexamen inom aktuellt ämnesområde och lärarlegitimation 
• Specialpedagogisk utbildning
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning 
• Erfarenhet av undervisning på distans
• Erfarenhet av validering  
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-18
Referensnummer: C92040
Du är välkommen att söka:
 
Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning tillämpas. Vänligen bifoga din lärarlegitimation eller utbildningsbevis inom ämnesområdet i din ansökan. 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annika Ekelund
Rektor Region Väst
011-4963370
0768069275

Lars Alexandersson
Tf rektor, region Väst
0522-681427

Fackliga företrädare

Lars Jonsson
Saco-S
011-4963657

Olof Carlstein 
SEKO
077-22 80 800

Urban Karlsson
OFR
0521-74 25 82

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. 

 

Dela detta jobb

logo
Yrkeslärare i yrkesämnen inom industriteknisk inriktning svets till lärcentrum Anstalten Tidaholm

Kriminalvården