skoljobb.se

Yrkeslärare till gymnasiesärskolan på Sturegymnasiet

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-12

Ansök nu

Yrkeslärare till gymnasiesärskolan på Sturegymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Sturegymnasiet är den kreativa skolan. Här går ca 850 elever på ett antal olika program med spännande innehåll. Våra utbildningar bidrar till att skapa en tillvaro som under skoltid blir både dynamisk och upplevelserik. På vår skola sker elevernas lärande via såväl teoretiska studier som skapande och utförande i handling.

Arbetsuppgifter

Åren som gymnasieelev är som ett spännande äventyr, men det ska vara ett tryggt äventyr där eleven inte förlorar, utan vinner ju mer hen satsar. Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har därför som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt brinna för sina ämnen. Är du en av oss? Gör testet nedan! - Jag brinner för att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande - Genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande - Jag vill aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse Stämde alla påståenden in på dig? Fortsätt läsa! Vi söker nu en yrkeslärare till programmet för Administration Handel och Varuhantering på gymnasiesärskolan. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att handleda elever vid arbetsplatsförlagt lärande (APL), undervisa i yrkeskurser och arbeta ämnesövergripande tillsammans med andra lärare. Du kommer att ingå i arbetslaget för gymnasiesärskolans nationella program. På Sturegymnasiet finns handelsinriktning även på det treåriga nationella programmet. Det finns både skolförlagt och som lärlingsutbildning hos oss. Viss undervisning på det treåriga programmet kan komma att bli aktuell.

Kvalifikationer

Vi söker först och främst dig som har en yrkeslärarexamen inom handel och administration (90 hp). Behörighet inom andra ämnen kan vara meriterande. Även du som har arbetslivserfarenhet från branschen och erfarenhet eller intresse av arbete med ungdomar är välkommen att söka. Vidare är du en engagerad person som trivs med undervisning och ungdomar. Du är kreativ, lyhörd och strukturerad med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde: 2020-08-10 Anställningen är en allmän visstidsanställning hela läsåret 2020/2021
Tidsbegränsad till
2021-06-17
Publicerad
2020-03-17
Ansök senast
2020-04-12

Upplysningar

 • Katrine Jelverot, Rektor
  Telefon: 072-0843223
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90

Ansökan

Referensnummer
C36530 - 2020

Dela detta jobb

Yrkeslärare till gymnasiesärskolan på Sturegymnasiet

Halmstads kommun utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen